Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Rusom ani Čechom sa nepribližujeme. Tím, aký mali Nemci na MS, som už dávno nevidel, vraví Draisaitl

Peter Draisaitl. Foto: TASR, Oliver Ondráš
Draisaitl Peter Draisaitl.

Na šampionáte zažiaril s dvanástimi bodmi John Peterka. Kto vás z nemeckého tímu najviac pozitívne prekvapil?

Nico Sturm je v ideálnom hokejovom veku. Má 28 rokov a výborný charakter. Je to pravý líder a vodca, ktorý dokáže urobiť hráčov okolo seba lepšími a dostať z nich maximum.

Dobre vie, čo je potrebné urobiť pre tímový úspech a vždy ide príkladom. Peterka potiahol tím gólmi v dôležitých momentoch. Na šampionáte predvádzal výnimočné výkony.

Video
Marek Hrivík hodnotí MS / Zdroj: TV Pravda

Na ZOH 2018 v Pjongčangu sa Nemci dostali do finále, v ktorom podľahli Rusku 3:4 po predĺžení. Tentoraz nestačili na Kanadu. Potvrdilo sa, že spraviť posledný krok, aby tím dosiahol na úplný vrchol, býva najťažší?

Na olympiáde boli k zlatu veľmi blízko. Bolo to doslova o poslednom striedaní, a ak by v ňom nespravili chybu, zrejme by vyhrali. Nemeckému tímu, v akomkoľvek zložení, musí turnaj vyjsť zo všetkých stránok, ak sa chce dostať ďaleko.

Mentálne musí ukázať obrovskú silu, aby sa vôbec prebojoval do semifinále, prípadne do finále. Tak to jednoducho bude vždy.

Nemci nikdy nebudú mať takú rozsiahlu hráčsku základňu ako majú Kanada či USA. Po kvalitatívnej stránke sa nepribližujú Rusom, Čechom, Fínom či Švédom. Všetko si to musí sadnúť a to sa rozhodne nepodarí každý rok.

Lotyšsko, hokej Čítajte viac Novinár písal o Slovákoch ako o nosičoch klavíra. Nakoniec ho vyniesli a zahrali si na ňom sami Lotyši

Bronz si na šampionáte senzačne vybojovali Lotyši. Tí sa stali najmenšou krajinou, ktorá kedy získala medailu na MS. Zaujal vás ich príbeh?

Jednoznačne. Nikto s nimi nepočítal a pre hokej je to zaujímavé. Veľké hokejové krajiny sa musia viac obzerať za seba.

Švajčiarsko, Nemecko, Lotyšsko sa im začali približovať. Z hľadiska vyrovnanosti celého turnaja je to výborná správa. Na MS by mal každý zápas niečo znamenať a každý tím by mal mať šancu bojovať o štvrťfinále.

Slováci nepostúpili zo skupiny a Česi zaznamenali ziskom ôsmeho miesta najhorší výsledok v histórii. Ako ste vnímali výkony oboch krajín, v ktorých sa po MS spomína aj zmena na trénerskom poste?

Videl som málo zápasov Čechov a Slovákov. Nedovolím si ich teda detailne hodnotiť. Určite chceli obe krajiny dosiahnuť na šampionáte lepší výsledok.

Lotyšsko hokej Čítajte viac Nezlomní Lotyši poslali Američanov do kolien: Už sa tešíme na oslavy do Rigy!

Nepoznám presne, aká je momentálne situácia a aké prevládajú názory v hokejových zväzoch. Kompetentní sa musia rozhodnúť, ako chcú fungovať v budúcnosti. Verím, že ako Česi, tak aj Slováci budú v najbližších rokoch bojovať na MS o medaily.

Hokejové MS 2023 v číslach Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Slovák, Čech aj Maďar. Pozrite si najlepších...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2023 v hokeji #Peter Draisaitl