Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Kapitánom bude Hrivík, na súpiske zatiaľ chýbajú traja

Trénerský štáb slovenskej hokejovej reprezentácie zapísal počas štvrtkového zasadnutia direktoriátu pred štartom majstrovstiev sveta vo Fínsku a Lotyšsku na súpisku 22 hráčov, z toho troch brankárov, sedem obrancov a dvanásť útočníkov.

12.05.2023 09:06
4 Hrivík Foto:
Marek Hrivík.
debata

Na zozname zatiaľ chýba obranca Dávid Mudrák a útočníci Mário Lunter s Andrejom Kudrnom. Kapitánom Slovenska na tohtoročnom šampionáte bude Marek Hrivík, jeho asistentmi Peter Cehlárik a Matúš Sukeľ.

Na šampionátovú súpisku môžu tréneri zapísať maximálne 25 hráčov. Voľné okienko v defenzíve počíta s potenciálnym príchodom obrancu Šimona Nemca, ktorý je po vypadnutí z play off AHL i New Jersey Devils z play off NHL voľný pre národný tím.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Dávame do pozornosti Kedy hrajú Slováci? Kompletný program MS v hokeji 2023

Spomedzi štrnástich útočníkov si tréneri zatiaľ vybrali dvanásť, s ktorými nastúpia do piatkového otváracieho duelu s Čechmi. Kudrnu s Lunterom môžu dopísať na súpisku kedykoľvek počas šampionátu.

„V obrane sme si nechali voľné miesto pre Šimona Nemca. Keďže Devils v noci vypadli z play off, pracujeme na tom, aby sme Šimonov príchod mohli oficiálne potvrdiť čo najskôr.

Má obrovskú chuť prísť reprezentovať Slovensko. Veríme, že všetko dobre dopadne a pripojí sa k nám,“ povedal asistent trénera v národnom tíme a reprezentačný skaut Peter Frühauf.

SR Hokej MS2023 šport príprava Nemecko TNX Dávame do pozornosti Komu sa darí a komu nie? Tabuľky MS v hokeji 2023

Trénerský štáb zároveň oznámil, že kapitánom Slovenska bude Marek Hrivík. Skúsený 31-ročný útočník zastával túto pozíciu už na zimných olympijských hrách v Pekingu 2022, pričom tím doviedol k zisku historických bronzových medailí. Asistovať mu budú Peter Cehlárik a Matúš Sukeľ.

Slováci otvoria dianie na MS 2023 piatkovým duelom od 15.20 SELČ proti Česku.

Luxus i história. Pulzujúca Riga očarila Slovákov Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Luxusné bývanie pri rieke, policajné eskorty,...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Marek Hrivík #MS 2023 v hokeji #Šimon Nemec