Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitánom bude Hrivík, na súpiske zatiaľ chýbajú traja

Trénerský štáb slovenskej hokejovej reprezentácie zapísal počas štvrtkového zasadnutia direktoriátu pred štartom majstrovstiev sveta vo Fínsku a Lotyšsku na súpisku 22 hráčov, z toho troch brankárov, sedem obrancov a dvanásť útočníkov.

12.05.2023 09:06
4 Hrivík Foto:
Marek Hrivík.
debata

Na zozname zatiaľ chýba obranca Dávid Mudrák a útočníci Mário Lunter s Andrejom Kudrnom. Kapitánom Slovenska na tohtoročnom šampionáte bude Marek Hrivík, jeho asistentmi Peter Cehlárik a Matúš Sukeľ.

Na šampionátovú súpisku môžu tréneri zapísať maximálne 25 hráčov. Voľné okienko v defenzíve počíta s potenciálnym príchodom obrancu Šimona Nemca, ktorý je po vypadnutí z play off AHL i New Jersey Devils z play off NHL voľný pre národný tím.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Dávame do pozornosti Kedy hrajú Slováci? Kompletný program MS v hokeji 2023

Spomedzi štrnástich útočníkov si tréneri zatiaľ vybrali dvanásť, s ktorými nastúpia do piatkového otváracieho duelu s Čechmi. Kudrnu s Lunterom môžu dopísať na súpisku kedykoľvek počas šampionátu.

„V obrane sme si nechali voľné miesto pre Šimona Nemca. Keďže Devils v noci vypadli z play off, pracujeme na tom, aby sme Šimonov príchod mohli oficiálne potvrdiť čo najskôr.

Má obrovskú chuť prísť reprezentovať Slovensko. Veríme, že všetko dobre dopadne a pripojí sa k nám,“ povedal asistent trénera v národnom tíme a reprezentačný skaut Peter Frühauf.

SR Hokej MS2023 šport príprava Nemecko TNX Dávame do pozornosti Komu sa darí a komu nie? Tabuľky MS v hokeji 2023

Trénerský štáb zároveň oznámil, že kapitánom Slovenska bude Marek Hrivík. Skúsený 31-ročný útočník zastával túto pozíciu už na zimných olympijských hrách v Pekingu 2022, pričom tím doviedol k zisku historických bronzových medailí. Asistovať mu budú Peter Cehlárik a Matúš Sukeľ.

Slováci otvoria dianie na MS 2023 piatkovým duelom od 15.20 SELČ proti Česku.

Luxus i história. Pulzujúca Riga očarila Slovákov Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Luxusné bývanie pri rieke, policajné eskorty,...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Marek Hrivík #MS 2023 v hokeji #Šimon Nemec