Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sú za tým Rusi? Česi špekulujú o neúčasti slovenskej opory na MS, na vine je vraj KHL

Mal byť jedným z nosných pilierov slovenskej defenzívy na majstrovstvách sveta. Martin Gernát však napokon do Rigy v stredu neodletel. Dôvod? Zranenie.

10.05.2023 10:56
gernát Foto:
Martin Gernát v zápase s Českom.
debata (13)

Tridsaťročný bek sa nepríjemne zranil v prvom prípravnom zápase s Rakúskom v Kapfenbergu. Gernát narazil do otvorených dvierok na striedačke súpera.

VIDEO: Podkonický: Nemec chce prísť na MS, na zápas s Českom sa už tešíme.

Video

Aj keď pôvodne vyšetrenie nepreukázalo komplikované poranenie a so skúseným reprezentantom sa počítalo, situácia sa teraz zmenila.

„Opätovné vyšetrenie odhalilo, že po tréningovej záťaži prišlo k natrhnutiu brušného svalstva.

Najproduktívnejší Slováci na všetkých MS v hokeji Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte, ktorý...

Takéto zranenie mu neumožňuje štart na majstrovstvách sveta,“ vysvetlil tímový lekár Pavol Lauko pre hockeyslovakia.sk.

Tak znie oficiálne stanovisko. Objavujú sa však informácie, že zranenie nemusí byť tým najpodstatnejším dôvodom Gernátovej neúčasti na šampionáte.

Český portál isport.cz prišiel v stredu ráno s článkom, ktorého titulok znie: Slováci v šoku, prišli o kapitána pre MS. Zranenie, alebo odchod do KHL?

Na ďalších riadkoch potom vysvetľuje…

„Obranca Gernát na majstrovstvách sveta štartovať nebude. Skúsený bek, ktorý mal byť kapitánom výberu (čo je veľmi otázne, pozn.), z nominácie vypadol na poslednú chvíľu. Oficiálne kvôli zraneniu brušného svalstva. V zákulisí sa však živo špekuluje o jeho odchode do ruskej KHL, má byť posilou Jaroslavľa,“ píše český web.

SR Bratislava Hokej Turnaj Kaufland Cup Cehlárik Čítajte viac Zlá správa zo slovenskej kabíny. Oporu nepustí na šampionát zranenie, tréneri už majú náhradu

Ako je známe, hráči z KHL majú v národných farbách stopku.

Gernát odohral uplynulú sezónu v Lausanne, kde však skončil. O jeho odchode do Lokomotivu informuje aj twitterové konto špecializovaného hokejového portálu Eliteprospects.

Gernáta nahradil v slovenskom tíme Adam Jánošík. So spoluhráčmi vstúpi do turnaja v piatok, v prvý deň šampionátu. Súperom družiny Craiga Ramsayho budú od 15.20 Česi.

Video

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #slovenskí hokejisti #Lotyšsko #Riga #Martin Gernát #MS v hokeji 2023