Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Nemcom v bránke Hudáček, Skokan nenastúpi a uvidí, čo bude ďalej

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi v stredajšom zápase na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku proti výberu Nemecka s brankárom Júliusom Hudáčkom.

10.05.2017 13:06 , aktualizované: 13:12
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček.
debata (3)

Hlavný kouč tímu SR Zdeno Cíger urobil niekoľko zmien v zložení útokov, ktoré si vyžiadali zdravotné problémy dvoch hráčov. „Jakub Suja sa stále lieči na izbe, má príznaky ľahkej virózy a dnes má ešte pauzu. Uvidíme, ako sa dá dokopy. Dávid Skokan má nastrelené predlaktie, má to opuchnuté, fixovanú ruku a pokojový režim. Je predpoklad, že cez víkend bude v poriadku,“ povedal lekár slovenskej výpravy Ján Grauzel.

„Dostal som pukom do ruky a v tejto chvíli to vyzerá na hernú pauzu. Proti Nemecku určite nenastúpim a uvidíme čo bude ďalej. Mám tam trochu pomliaždené svaly a šľachy a nemôžem držať hokejku. Verím však, že sa to zlepší a na šampionáte som ešte nepovedal posledné slovo,“ povedal v stredu na poludnie 28-ročný popradský rodák s ortézou na pravej ruke a pokračoval: „Verím, že sa na šampionáte ešte predstavím na ľade. Prišiel som s úmyslom hrať a pomôcť tímu. Nasadili mi tabletky a snáď to pomôže. Je však samozrejmé, že hrať teraz musia v prvom rade tí, ktorí sú zdraví.“

Hráč severočeského Chomutova sám vie, že na aktuálnom svetovom šampionáte mu to nejde podľa predstáv. „Z mojej strany je to slabé. Nejde mi to a každý, kto robí šport, vie, že niekedy to nejde ani napriek silnej vôli,“ poznamenal. Celému tímu sa zatiaľ nedarí, aj keď snaha hráčom nechýba. „Všetci veríme, že môžeme prekvapiť silnejších súperov. Všetci sa snažia, veľa komunikujeme, všetko sme si vyrozprávali. Veľmi chceme, ale nejde to. Nie je to ono,“ dodal.

V ofenzíve spolu zostali Michel Miklík, Marcel Haščák s Máriom Bližňákom, kapitán Vladimír Dravecký nastúpi s Liborom Hudáčkom a Pavlom Skalickým, Sparťania Lukáš Cingeľ a Andrej Kudrna s Tomášom Hrnkom, Tomášovia Zigo a Matoušek s Andrejom Šťastným. Obrany zostali bez zmien.

Na poludňajšom rozkorčuľovaní tímu SR boli dvaja brankári (J. Laco a Janus) a osem korčuliarov (Cingeľ, Matoušek, Skalický, Šedivý, J. Mikuš, Jánošík, Hrnka a Kudrna). Ďalší hráči sa venovali príprave na večerný zápas v útrobách Lanxess Areny.

Slováci zatiaľ nazbierali na šampionáte tri body a v tabuľke A-skupiny im patrí piate miesto. „Som rád, že nám veľa fanúšikov drží palce. Vieme, že Nemci sú silový súper. Hrajú doma v búrlivej atmosfére. Je dobré, že chalani sami hovoria, že si chcú počkať na chyby súpera a trestať ich. Ja sa teším, že chlapci sa na zápas tešia,“ povedal kouč Zdeno Cíger.

Predpokladaná zostava tímu SR na stredajší duel proti Nemecku: J. Hudáček – Čajkovský, Sersen, P. Čerešňák, A. Jánošík, Gernát, J. Mikuš, P. Trška, Šedivý – Miklík, Bližňák, Marcel Haščák – Dravecký, L. Hudáček, Skalický – Cingeľ, Hrnka, Kudrna – Matoušek, Zigo, A. Šťastný

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #Slovensko - Nemecko