Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čakali sa odo mňa góly. Sklamal som, vraví Tatar

Po poslednom zápase Slovenska na turnaji netajil veľké sklamanie. Viac ako prehra proti USA bolel Tomáša Tatara neúspech tímu. Osobne i to, že sa mu nedarilo strelecky.

12.05.2015 21:00
Tomáš Tatar, Niklas Roest Foto: ,
Tomáš Tatar.
debata (5)

Ktorý moment rozhodol o neúspechu Slovenska?
Možno nám stačila ešte jedna presná strela v zápase proti Nórsku. Ale skúsený tím ako my by si mal vedenie 2:0 aj tak udržať. Bol to veľmi dôležitý moment.

Očakávali ste, že turnaj bude taký vyrovnaný?
Práve o tom som rozprával v lietadle Tomášovi Jurčovi. Vyhrať štyri zápasy po sebe je veľmi náročné, možno by nám napokon nestačili ani ďalšie tri body.

Vám sa individuálne tiež nedarilo. Prečo?
Máte pravdu. Bolo to skôr trápenie ako pomáhanie tímu. Všetci odo mňa čakali góly, ja som ich však nedával. Bohužiaľ, sú aj také úseky sezóny, keď sa nedarí. Mňa to postihlo práve tu Ostrave. Odskakovali mi puky, strieľal som nepresne. Som smutný. Chcel som pomôcť viac.

Máte pre to nejaké vysvetlenie?
Nechcem sa vyhovárať, ale v NHL som odohral 82 zápasov, plus sedem v play off. Nie je to vôbec jednoduché, necítil som sa tu pohodlne. Navyše som prišiel neskoro, chalani už boli zohraní, nebolo to veru ideálne. Ale beriem to na seba.

Mal tréner menej meniť zloženie útokov?
Je to jeho záležitosť. Zvolil to tak a ja som iba hráč, ktorý musí hrať tam, kde ho postavia.

Tréner Vladimír Vůjtek pri reprezentácii končí. Aký bol?
Je to veľmi dobrý človek. Ja som však zvyknutý na kanadský štýl a vidím trénerov pracovať inak. Ale každý má svoju taktiku.

Ľudia od národného tímu čakali aspoň štvrťfinále. Sú nároční?
Asi áno. Mali by si uvedomiť, že hokej sa veľmi vyrovnal. Švajčiari aj Bielorusi majú hráčov v kvalitných ligách. Stále si však myslím, že sme trošku pred nimi. V Ostrave sme to však nepotvrdili. Vždy som smutný, keď sa nám nepodarí postúpiť.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar
Načítavajú sa športové výsledky...