Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nóri nevypustia zápas s Bielorusmi. V hre je olympijská kvalifikácia

Nórski hokejisti nevypustia utorkový zápas proti Bielorusom na majstrovstvách sveta v Ostrave.

11.05.2015 20:29 , aktualizované: 20:52
nórsko, Roy Johansen, Foto: ,
Tréner Roy Johansen na lavičke Nórska.
debata (3)

Nórsko už nemá šancu postúpiť do štvrťfinále z B-skupiny, Bielorusko potrebuje na definitívu bod alebo zakopnutie Slovenska proti USA. Severský tím sa na duel pripravuje ako na každý iný a chce v ňom uspieť.

„Máme želanie dosiahnuť čo najlepší výsledok, aby sme skončili najvyššie v konečnom poradí a získali viac bodov do svetového rebríčka. Vďaka tomu budeme mať výhodnejšiu pozíciu v olympijskej kvalifikácii. Nebude to však ľahký duel, Bielorusi sa prezentujú na šampionáte výbornými výkonmi,“ uviedol tréner Nórska Roy Johansen.

Bielorusi: Turnaj si chceme predĺžiť

Bielorusi mohli mať miestenku istú už v pondelok, s Fínskom odohrali vyrovnanú partiu a napokon padli až po samostatných nájazdoch. Ak by získali o bod viac, utorňajší duel by odohrali už len z povinnosti. „Úloha pred zápasom s Nórskom je jasná, chceme si predĺžiť turnaj. Máme dobrý tím plný bojovníkov. Musíme vykorčuľovať na ľad, odohrať kvalitný duel a vyhrať,“ povedal bieloruský útočník Andrej Stepanov.

Bielorusko v ČEZ aréne viedlo v pondelok podvečer nad Fínskom v tretej tretine 1:0, napokon si lepšiu východiskovú pozíciu pred záverom vybojovalo gólom pri power-play v poslednej minúte riadneho hracieho času. V nájazdoch však boli úspešnejší Fíni. „Nie je príjemné, keď prehráte. Dnes sme mohli aj vyhrať. Odohrali sme kvalitný zápas, bol to tímový výkon, neopúšťali sme náš systém hry a snažili sa vždy o ofenzívu,“ uviedol Stepanov.

Na bieloruskom výkone sa vôbec neprejavila sobotňajšia prehra 0:7 s Ruskom. Zverenci trénera Lewisa neúspech rýchlo hodili za hlavu a Fínom boli viac ako vyrovnaným súperom. „Sme profesionáli, na každý neúspech musíme rýchlo zabudnúť. Zápasy idú v rýchlom slede, dnes bol nový a začínal sa od 0:0,“ dodal Stepanov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #nórska hokejová reprezentácia