Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaútočí Gáborík na Gretzkeho rekord v čarovnej Madison Square Garden?

Takmer štyri sezóny sa chodili ľudia pozerať na zápasy New Yorku Rangers práve kvôli nemu. V noci sa v Madison Square Garden predstaví po prvý raz od vlaňajšej výmeny - už ako súper.

09.06.2014 19:38
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík odpovedá na otázky novinárov.
debata

Marián Gáborík odohral za Rangers 255 zápasov v základnej časti zámorskej NHL. Nastrieľal v nich 114 gólov a nazbieral 229 bodov. V sezóne 2011/12 pomohol Newyorčanom v play off k postupu do konferenčného finále, no cieľ – získať Stanleyho pohár – spoločne nesplnili. Teraz robí v drese Los Angeles všetko preto, aby sa čakanie Rangers na titul ešte predĺžilo.

„Bude to zvláštny pocit. Do Madison Square Garden sa vraciam po prvý raz od jej rekonštrukcie. Veľmi sa na to teším. Rangers majú výborných fanúšikov, budú hnať domácich dopredu. My však máme dostatok energie a do hry dáme celé srdce,“ vravel pred tretím zápasom finálovej série odchovanec trenčianskeho hokeja.

„Na pôsobenie v New Yorku mám nádherné spomienky. Boli to skvelé časy. Strávil som tam skoro štyri roky a užíval si možnosť pravidelne nastupovať v jednej z najfascinujú­cejších hál v lige,“ dodal.

Madison Square Garden má podľa slovenského reprezentanta špeciálne čaro. „Nepamätám si, že by som sa niekedy stretol s hráčom, ktorý ju nemá rád. Všetko tu dýcha históriou a hokejistom dodáva extra silu i motiváciu. Dúfam, že to bude aj naša zbraň,“ uviedol.

Zámorské médiá v súvislosti s vynikajúcou streleckou formou Gáboríka čoraz častejšie skloňujú možnosť prekonať jeden z klubových rekordov Wayna Gretzkého. Súčasná opora Kings nastrieľala v 23 stretnutiach vyraďovacích bojov už trinásť gólov a len dva ju delia od maxima legendárneho centra. „Som rád, že sa mi darí, ale hokej je tímová hra. Teším sa z možnosti hrať svoje prvé finále, odkedy pôsobím v lige. Špeciálnu príchuť mu dodáva fakt, že nastupujeme proti Rangers,“ opakuje skromne posila Kings zo záveru prestupového obdobia.

Gáboríkov spoluhráč Jason Williams v rozhovore pre newsday.com vylúčil, že by na Gáboríka mohla v New Yorku dopadnúť príliš veľká zodpovednosť a emócie. „Nastupuje proti tímu, ktorý sa ho pred rokom a štvrť zbavil… Zaradí najvyšší rýchlostný stupeň a bude nažhavený rovnako ako my ostatní,“ nepochybuje Williams.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík