Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako to vidím ja: Verím, že chlapci všetkých prekvapia

Na všetko sa zabudlo. Hokejový fanúšik po neúspechu na minuloročných majstrovstvách sveta vymazal svoju pamäť. Vracia sa jeho očakávanie, viera v úspech. Hokejové puby a šenky, ktoré majú vo svojej povinnej výbave aj veľkoplošné obrazovky, sa tešia - v máji bude opäť plno. Hokejoví nadšenci, plní emócií, budú hnať našich hokejistov vpred.

04.05.2012 10:00
Vladislav Baláž Foto:
Vladislav Baláž.
debata (2)

Extraliga po avizovanom odchode Slovana do KHL musí prijať množstvo opatrení aby sa udržala „vo forme“. Neprajnú dobu pre podporu a rozvoj športu vrátane hokeja na Slovensku je patrične cítiť. Sponzori si prestali plniť svoje záväzky. Kluby chorobne uťahujú opasky. Tak, ako začala po celosvetovej dlhovej kríze šetriť väčšina krajín, rovnako začne šetriť aj naša najvyššia hokejová súťaž. Sám budem zvedavý ako to celé „vypáli“.

Aj napriek tomu sa každoročne v našej hokejovej reprezentácii stretne to najlepšie, čo vo svete máme. Káder sa oproti minuloročným majstrovstvám sveta podstatne obmenil. Prišiel nový tréner. Prognózy a tipovačky neobľubujem. Preto to nechám na iných. Prajem si len, aby sa chalanom zadarilo. Nemajú čo stratiť. Práve naopak, verím, že všetkých prekvapia a nič im nebude zväzovať ruky, keďže nie sú favoritom šampionátu. To býva často výhoda…

Osobne ma veľmi potešila správa o príchode Zdena Cháru. Nepochybne najväčšej osobnosti v tíme. Aj keď nie je zdravotne úplne fit, ukázal nezlomný postoj k reprezentácii svojej krajiny. Chára je zároveň aj top obrancom na svete a to bude pre náš tím veľmi dôležitý fakt. Pomôže už len jeho samotná prítomnosť. Spolu s Mirom Šatanom dajú do poriadku kabínu a budú tými najlepšími vodcami našej reprezentácie.

Očakávam, že tím sa zomkne. Hráči si navzájom doprajú úspech a budú bojovať ako jeden chlap! Mnohokrát rozhoduje výborná partia a nie papierové mená v tíme súpera. Funguje to! Mám to overené :)

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba