Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tento rok vyhráme 3:0, dáme vám zľavu, žartoval Dán Boedker

Po víťaznom zápase nad Nemeckom prišli hokejisti Dánska do mix zóny so širokým úsmevom na perách. Vikingovia síce stratili šancu na postup do štvrťfinále, no aspoň získali v osemfinálovej E-skupine prvé body.

07.05.2011 19:45
Mads Boedker Foto:
Mads Boedker.
debata

Hlavnou hviezdou dánskeho tímu bol útočník Phoenixu Coyotes Mikkel Boedker. Dvadsaťjedenročný pravý krídelník strelil druhý gól svojho mužstva a premenil i rozhodujúci samostatný nájazd. Do mix zóny však neprišiel, keďže musel ísť na dopingové testy. Pred slovenskými novinármi sa tak rozhovoril jeho o dva roky starší brat Mads, autor úvodného zásahu.

„Samozrejme, že sa veľmi tešíme. Vyhrali sme nad dobrým tímom a získali prvé body,“ konštatoval obranca švédskeho tímu Rögle BK.

Vlani postúpil „dánsky dynamit“ do štvrťfinále, na turnaji v Bratislave skončia hokejisti z Jutského polostrova v osemfinálovej skupine, rozhodne však z toho tragédiu nerobia. „Bolo to veľmi ťažké pre nás tento rok, ale napokon, mali sme šancu aj uspieť. Aj preto sme v závere zápasu odvolali brankára a skúsili hru pri power play (ak by Dáni vyhrali v riadnom hracom čase, mali by stále šancu na postup). Nevyšlo to, ale nevadí, zápas sme si užili,“ priznal Boedker.

Severania odohrajú svoj posledný duel na šampionáte v pondelok proti Slovensku. „Bude to pre nás veľký zápas. Slováci hrajú doma, príde plný štadión, takže to bude taká hokejová párty. My sme mladé mužstvo, takže sa na to tešíme,“ priznal len 173 centimetrov vysoký obranca.

Na vlaňajšom šampionáte sa Dáni postarali o obrovské prekvapenie, keď zdolali Slovensko 6:0. Je šanca na zopakovanie tohto výsledku? „Veríme, že tento rok vyhráme 3:0, dáme vám 50% zľavu,“ dodal s veľkým smiechom sympaťák Mads Boedker.

debata chyba