Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa: Báť sa musia hráči, nie novinári

Marián Hossa absolvoval rozhovory po tréningu ako profesionál. Najskôr si ho odchytili Švédi, potom prišiel aj pred skupinku slovenských novinárov. Na tvári mal pritom široký úsmev. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

09.05.2007 06:01
debata

Prečo sa tak usmievate?
Švédski novinári sa ma pýtali, či ešte ovládam niektoré slová v ich jazyku, tak som im povedal, že áno, ale už len nadávky, a to by asi nemohli v televízii odvysielať.

Ste vy osobne so súperom spokojný?
A mali sme na výber? V tejto fáze turnaja je to asi jedno, hoci Rusi by boli asi nepríjemnejší, ale bude to boj.

Vo výbere Švédska je len jeden hráč z NHL, je ním Alexander Steen. My máme viac hviezd, bude to naša výhoda?
Švédi hráčov z NHL ani nepotrebujú. Ich liga je veľmi kvalitná a hrajú tam špičkoví hráči. Sú jedným z mála súperov, ktorí si môžu dovoliť postaviť tím len z domácej ligy, no aj tak budú favorit.

V eliteserien ste istý čas počas výluky NHL hrali v tíme Mory, čo by teda na Švédov mohlo platiť?
Hlavne sa nemôžeme dať vylučovať. Sú silní počas presiloviek, majú zručných obrancov. Dokážu veľmi dobre nahodiť puk pred bránku, takže si na to musíme dať pozor. Rovnako tak však musíme bojovať aj v plnom počte hráčov, hlavne dobre brániť.

Aký dojem na vás zanechala nová hala?
Veľmi sa mi páči, pripomína mi zámorské arény.

Švédski novinári sa vyjadrili o Slovákoch ako o ich nočnej more, čo si o tom myslíte?
Je pekné, že to píšu novinári, ale pokiaľ sa nás nebudú báť hráči, veľmi nám to nepomôže (smiech).

Po zápasoch s Kanadou a USA prišli naše triumfy nad Českom a Bieloruskom, v ktorých sa začalo dariť aj vašej formácii. Bude to pokračovať?
Darí sa nielen nám, ale napríklad aj útoku s centrom Rišom Kapušom. Je však jedno, kto dá gól, hráme ako mužstvo, vyhrávame i prehrávame ako mužstvo. Bolo by skvelé, keby som dal gól ja, ale to nie je podstatné. Ide o úspech celého tímu.

Vo vašom útoku ste začali robiť „čierneho robotníka“. Vyhovuje vám to tak?
Je to normálna vec, mne sa až tak dobre stelecky nedarí, naopak, Mariánovi Gáboríkovi to sype, takže je to jasné. Chcem mu čo najviac pomôcť, ísť do súbojov, bojovať o každý puk, aby sa mohol dostávať do šancí on a aby strieľal góly. 

Bude štvrťfinálový zápas pripomínať siedmy duel série play-off v NHL?
Dá sa to porovnať. Je to totiž zápas, ktorý vás posúva do bojov o medaily, alebo zápas, ktorý rozhodne o vašom konci na turnaji.

V pondelok ste mali voľný deň, ako ste ho využili?
Hlavne som sa dobre vyspal. Potom sme sa zabavili pri kartách. Hrávame poker, no neprezradím, o čo. Celkom sa mi  darí. Najlepší je však Paľo Demitra, potom ja a za nami ostatní (smiech).

debata chyba