Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Surový: Sila Švédov je v ich zohratosti

Zápas so Švédskom bude mať špeciálnu príchuť pre Tomáša Surového. Útočník so skúsenosťami z NHL totiž odohral poslednú sezónu v tíme Luley, kde patril k hlavným hviezdam tímu a v 55 stretnutiach dosiahol rovnaký počet bodov. Priamo z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

08.05.2007 13:48
debata

Po šiestich zápasoch v Mytišči ste si vôbec po prvý raz odskúšali ľad v Chodynke, pozdával sa vám?
Bolo to celkom v pohode, ľad je to trochu rýchlejší. Dôležité však bolo, že sme sa s halou už zoznámili a zajtra to bude už dobré. Aréna je veľká a pekná, ale dôležité bude, ako sa nám bude dariť v zápase.

Aká je atmosféra v kabíne?
Na jednej strane napätá, no na druhej sme všetci plní očakávania, ako to dopadne. Skutočný turnaj sa totiž len začína.

Väčšinu kádra by ste mali poznať, keďže ste rok vo Švédsku hrali. Čo by malo na hráčov Tre kronor platiť?
Švédi sú veľmi dobrí korčuliari, v tomto vidím ich hlavnú silu. Pokiaľ s nimi budeme vládať korčuľovať a vyhrávať osobné súboje, máme veľkú šancu na úspech.

Je v tíme niekto, na koho by sme si mali dať špeciálny pozor?
Majú veľa talentovaných hráčov, veľmi dobrý je napríklad Nicklas Backström. Je to tvorca hry a z jeho prihrávok profitujú ostatní. Ich sila je však v tom, že majú vyrovnané všetky štyri päťky.

Tréner Bengt-Ake Gustafsson má k dispozícii len jedného hráča z NHL, môže to byť naša výhoda, zdá sa, že tím nie je tak silný ako posledné roky.
Má to dva uhly pohľadu. Na jednej strane im chýba kvalita z NHL, no na druhej sú veľmi dobre zohratí z európskych turnajov. Rozhodne ich nemôžeme podceniť. Musíme makať celý zápas.

Je to pre vás špeciálna motivácia, hrať proti Švédom?
Mňa motivuje to, že môžem reprezentovať rodnú krajinu.

V poslednom zápase s Bieloruskom ste sa prezentovali dobrou hrou, chcelo by to už streliť aj gólik…
To určite, nebolo by to zlé. Už by sme chceli dať gól aj my, hráči zo štvrtého útoku, nech sa nepresadzujú len prvé formácie. Z úvodu bola forma slabšia, no našťastie má stúpajúcu tendenciu. Hádam budem mať na strelenie gólu príležitosti ešte v troch zápasoch.

debata chyba