Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súpiska? Graňák alebo Marcel Hossa

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Július Šupler sa rozhodol dať hráčom po náročnom programe tímu v posledných dňoch na MS v Moskve v pondelok deň voľna. Slováci odohrali v piatich dňoch štyri dôležité zápasy proti Kanade (4:5), USA (2:4), Česku (3:2) a Bielorusku (4:3).

07.05.2007 13:38
debata

„Po zvážení všetkých okolností sme sa rozhodli, že chlapci dostanú v pondelok voľno. Využijú ho buď na osobný odpočinok alebo na aktivity, ktorým sa môžu venovať v hoteli. Trénovať budeme až v utorok,“ povedal kormidelník už naisto tretieho tímu v tabuľke osemfinálovej F-skupiny.

Slovenské mužstvo trápia už prvé zranenia, v nedeľňajšom dueli proti Bielorusom nenastúpil obranca Richard Stehlík, samotný duel nedohral ďalší bek Tomáš Starosta a problémy s natiahnutými väzmi v pravom kolene má aj center zámorskej formácie Pavol Demitra.

„Posúdiť zdravotný stav je teraz veľmi zložité. Starosta i Demitra sú v opatere doktora Jančoviča, podobne aj Stehlík. V jeho prípade je to dosť nepríjemné, strela mu prerazila chránič, roztrhla kožu a má tam aj pomliaždeniny kosti. Zaviedli sme mu do pravého lýtka drenáž. Robíme všetko, aby Rišo mohol hrať a takisto aj Paľo Demitra. Otázka štartu Starostu vo štvrťfinále nezáleží len od jeho subjektívnych pocitov. Musíme zvážiť aj to, aby sa nám nestalo to isté ako proti Bielorusku, že sme museli dohrávať s piatimi obrancami. V takom náročnom stretnutí akým bude štvrťfinále, by to bolo neúnosné,“ vysvetlil J. Šupler.

O štvrťfinálovom súperovi Slovenska sa rozhodne v pondelok vo večernom súboji domáceho Ruska so Švédskom. Víťaz tohto duelu vyhrá osemfinálovú E-skupinu a narazí na Česko, zdolaný tím bude najbližšou prekážkou tímu okolo kapitána Miroslava Šatana.

„Samozrejme, že sa na tento duel pôjdem pozrieť. Pripravujeme si videozáznamy aj z predošlých zápasov Rusov a Švédov, aby sme sa na nich dobre pripravili. Materiálu bude dosť, aby sme nielen my tréneri, ale aj hráči vedeli, s kým budú hrať,“ zamyslel sa slovenský lodivod.

Pred štvrťfinále má Slovensko v kádri stále jedno voľné miesto, na ktoré sú v súčasnosti dvaja kandidáti. Obranca Dominik Graňák je s tímom v Moskve od začiatku šampionátu a čaká na svoju príležitosť, v noci z nedele na pondelok sa však skončila sezóna v zámorskej NHL pre krídelníka New York Rangers Marcela Hossu. Tréneri slovenského družstva už nemajú veľa času na rozhodnutie, koho dopísať na súpisku.
„Budeme to riešiť dnes. Marcela čakajú v New Yorku výstupné prehliadky, mal nejaké problémy s kolenom. Uvidíme, ako sa to vyrieši. Ak by to bolo veľmi rýchle, pružné, tak naše rozhodnutie padne skoro. Musíme však zvážiť aj doplnenie kádra na poste obrancu,“ uzavrel J. Šupler.

debata chyba