Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šupler by chcel radšej Švédov

Hokejisti Slovenska splnili prvé očakávanie a postúpili na majstrovstvách sveta do štvrťfinále. Rozhodli o tom dvoma dôležitými víkendovými víťazstvami v osemfinálovej F-skupine. V sobotu zdolali Česko, v nedeľu Bielorusko. Štvrťfinálového súpera spoznajú v pondelok, určí ho poradie v osemfinálovej E-skupine. Bude ním niekto z dvojice Rusko alebo Švédsko. Z Moskvy od redaktora Pravdy.

07.05.2007 00:26
debata

Nedeľňajšia výhra sa rodila ťažšie ako v sobotu. Šuplerovi zverenci prišli za stavu 3:1 v krátkom intervale o dvojgólový náskok, no pomohol im súperov risk. Bielorusom by udržalo postupovú nádej len víťazstvo v riadnom hracom čase, preto v závere zápasu odvolali brankára.

Také situácie sú ako šité na Demitrov útok s rýchlikmi Mariánom Hossom a Mariánom Gáboríkom. Demitra po Gáboríkovej prihrávke strhol víťazstvo na slovenskú stranu, piaty gól z Hossovej hokejky padol po uplynutí času.

„Bolo dobré, že sme získali náskok, lebo Bielorusi sú nepríjemní pre každého a potrápili viac tímov. Potom sme však urobili pár hrúbok v taktike, čo využili – a zápas sme si skomplikovali,“ konštatoval Marián Hossa. Pochválil Mariána Gáboríka, ktorý strieľa dôležité góly. Koho by si želal vo štvrťfinále? „Tým sa teraz nezaoberám. Ak chceme hrať o medaily, musíme vyhrať. Tak je to vždy,“ dodal.

Čo považuje za najdôležitejšie pred štvrťfinále tréner Július Šupler? „Poriadny odpočinok a psychické uvoľnenie. Veľmi dôležité bude udržať vnútornú pohodu,“ naznačil.

Nepomýšľal kouč na postup z vyššieho miesta? „To sa nikdy nedá vopred povedať. Neexistuje zákonitosť, že víťaz osemfinálovej skupiny zdolá štvrtého z druhej. Čerstvý je príklad z vlaňajšieho olympijského turnaja, keď Slováci vyhrali päť zápasov a v rozhodujúcom postupovom podľahli Čechom. Mali sme tu fázu, v ktorej si mužstvo na seba zvykalo – a v nej sme narazili na Ameriku i Kanadu. Nie sme v pozícii, že by sme si mohli súpera vyberať, skôr môžu kalkulovať Švédi alebo Rusi. Oni môžu taktizovať. Pozorne budeme sledovať pondelkový zápas Rusko – Švédsko. Viac by som si želal Švédov. Rusi sú v domácom prostredí veľmi silní,“ vyslovil prianie Šupler.

debata chyba