Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výborný: Poznačil nás duel so Slovenskom

Zatiaľ čo Rusi po záverečnom klaksóne zápasu začali divoko oslavovať, českí hokejisti smútili. Zverencom trénera Aloisa Hadamczika sa nepodarilo ukončiť nadvládu domácej reprezentácie na šampionáte a po prehre 0:4 sa s Moskvou lúči. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

09.05.2007 17:40
debata

„Chceli sme čo najdlhšie držať stav 0:0, či prehrávať maximálne o gól. To sa nám 40 minút aj darilo, no druhý ruský gól nás poslal do kolien. Rozhodli presilové hry, ktoré nám nešli, navyše nám chýbal aj kúsok šťastia. Vedeli sme, že ich obrana nie je stopercentná a hráči robia chyby, no my sme ich neprinútili k chybám. Musím priznať, že boli lepší,“ hodnotil zápas český kapitán David Výborný.

Český tím začal majstrovstvá najlepšie ako sa dalo, základnú skupinu vyhral bez straty bodu, keď si poradil s Bieloruskom 8:2, Rakúskom 6:1 a s USA 4:3. Od zápasu so Spojenými štátmi však päťnásobní majstri sveta nedokázali ani raz vyhrať, čo čakal len málokto. „Vystrieľali sme si pušný prach v úvodných dueloch. Vtedy nám tam padlo všetko na čo sme siahli, no potom prišiel zlom. Stretnutie s Nemeckom bolo smolné, ale najviac nás poznačil asi zápas so Slovenskom, kde sme sa trápili hlavne v útoku. Proti Kanade sme si potom dokázali, že na to máme, ale Rusi, to je o niečom inom. Ešte si to ani neuvedomujem, že je koniec, ale to príde v kabíne. Cítim beznádej a o hokeji nechcem teraz vôbec počuť,“ pripojila opora tímu zámorskej NHL z Columbusu a dodala: „Zatiaľ neviem, či to bol môj posledný zápas v reprezentácii. Roky mi pomaly pribúdajú, uvidím aj podľa toho, ako sa mi bude dariť v zámorí.“

Hrdinom domácej „zbornej“ bol mladý útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin. Rodák z Magnitogorsku mal prsty hneď v troch góloch. Prvý pripravil pre Andreja Markova, druhý a štvrtý potom sám strelil. Najmä záverečný zásah bol ako z veľkej knihy hokeja, keď v úniku z ľavej strany naznačil strelu, obtočil sa okolo bránky a do opustenej svätyne zasunul puk. „Presne tak som to chcel urobiť. Zbadal som, že Čechmánek až príliš vykočuľoval z bránky, preto som nestrieľal, ale volil takéto riešenie akcie,“ povedal šťastný Malkin. Ašpirant na Calder trophy pre najlepšieho nováčika sezóny v NHL gól oslávil svojsky, keď s víťazoslávnou grimasou a zdvihnutými rukami prefrčal okolo českej striedačky.

debata chyba