Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Demitra proti Švédsku nastúpi!

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi v stredu večer o 18.15 h SELČ v hale na Chodynských poliach vo štvrťfinálovom stretnutí 71. majstrovstiev sveta proti Švédsku aj s elitným centrom Pavlom Demitrom.

09.05.2007 11:30
Pavol Demitra a Marián Hossa
Pavol Demitra a Marián Hossa
debata

Tridsaťdvaročný hráč Minnesota Wild mal od nedeľňajšieho súboja proti Bielorusku problémy s pravým kolenom, napriek bolesti sa však rozhodol, že v kľúčovom zápase šampionátu hrať bude.

„Rozhodnutie bolo samozrejme na Paľovi. Po rozkorčuľovaní sa však cítil dobre, a preto proti Švédom nastúpi. Má natiahnuté vnútorné kolenné väzy a najväčší problém tohto zranenia je, že je veľmi bolestivé. Na súboj nastúpi s ortézou,“ informoval tímový lekár Dalimír Jančovič.

Samotný hráč sa na zápas teší, je pripravený pomôcť tímu. „Je to cítiť, ale nejakými liekmi proti bolesti sa to upraví. Lekár povedal, že to nie je roztrhnuté, takže ide najmä o prekonanie tej bolesti. Verím, že sa to nezhorší,“ skonštatoval P. Demitra.

Jeho rozhodnutie potešilo aj trénera Júliusa Šuplera: „Je pripravený hrať, cíti sa lepšie a verí, že to zvládne. Nastúpi od začiatku.“

**====== Na rozkorčuľovaní všetci s výnimkou Starostu ======

**

Na rozkorčuľovaní slovenskej reprezentácie pred stredajším štvrťfinálovým stretnutím majstrovstiev sveta v Moskve proti Švédsku sa na radosť trénera Júliusa Šuplera i všetkých fanúšikov slovenských hokejových fanúšikov zúčastnil aj Pavol Demitra, ktorý nastúpi aj v kľúčovom dueli šampionátu.

Jediným, kto na ľade chýbal, bol Tomáš Starosta. Pre tohto sa šampionát skončil predčasne po vykĺbení ramena. Ako potvrdil J. Šupler už v utorok, do bránky sa proti „trom korunkám“ postaví skúsenejší Karol Križan a po prvý raz by mal nastúpiť aj obranca Dominik Graňák, ktorého v pondelok ako posledného dopísali na súpisku pre MS.

Demitrov a Kapušov útok by mal zostať v nezmenenom zložení, Roman Kukumberg bude hrať s najväčšou pravdepodobnosťou s Brankom Radivojevičom a Tomášom Surovým a štvrtú formáciu by mali vytvoriť Ivan Čiernik, Miroslav Kováčik a Tibor Melichárek. Miesto trinásteho útočníka pripadne asi Radovanovi Somíkovi a na tribúne zostane Andrej Podkonický, ktorý mal ako jediný na sebe žltý dres. Podľa J. Šuplera sú všetci pripravení na kľúčový zápas a odhodlaní podať čo najlepší výkon.

„Žiadne zvláštne napätie v tíme nepociťujem. Nálada je rovnaká ako pred každým iným stretnutím. Troška nervozity možno príde tesne pred zápasom,“ skonštatoval slovenský kormidelník.

debata chyba