Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák: Nebolo to príjemné čakanie

Slovenská súpiska je pred štvrťfinále už kompletná. Po zápase s Bieloruskom sa vedenie výpravy rozhodlo dopísať na ňu obrancu Dominika Graňáka. Tréneri do poslednej chvíle uvažovali aj nad účasťou Marcela Hossu, ktorého New York Rangers vypadol z bojov o Stanley Cup v NHL. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

08.05.2007 15:22
debata

„Marcel nás určite neposilní. Musí absolvovať výstupné testy v tíme a navyše veľmi dlho by sa muselo čakať na vybavenie víz. Na Slovensku je totiž 8. mája sviatok, v Rusku je tak 9. mája. Nie je šanca, aby sa to stihlo, preto sme sa rozhodli dopísať Dominika, ktorý by mal nastupovať v dvojici s Tomášom Harantom,“ prezradil reprezentačný tréner Július Šupler. 

Dvadsaťtriročný rodák z českého Havířova sa dozvedel príjemnú novinku počas pondelňajšej prechádzky. „Zavolal mi pán Štamberský, nech mu donesiem pas, v tom momente som vedel, že sa dostanem na súpisku. Nebolo to príjemné čakanie a, navyše, sledovať chalanov len z tribúny. Tréneri mali dve možnosti, buď čakať na Marcela Hossu, alebo dopísať mňa, som rád, že to dopadlo takto, "pomohlo“ mi aj zranenie Tomáša Starostu. Neprial som mu to, to je jasné, ale to už nebolo v mojej kompetencii," prezradil Graňák, ktorý od novej sezóny posilní mužstvo švédskej elitserien z Färjestadu.

To, že vo štvrťfinále narazí Slovensko na Švédsko, Graňáka celkom potešilo. „Rusi by boli podľa mňa nepríjemnejší. Vpred ich ženie plná hala, jej tlaku by mohol podľahnúť aj rozhodca. Aj Švédi sú silní a platí o nich, že sú výborní korčuliari. Pre mňa to nebude z úvodu určite jednoduché, posledný súťažný zápas som odohral v Skalici proti Lotyšsku. Verím však, že nebudem brzda tímu a bude sa mi dariť,“ dodal Graňák.

debata chyba