Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štart Demitru proti Švédsku je otázny

Slovenskí hokejisti absolvovali pred štvrťfinále MS v Moskve so Švédskom prvý tréning v hale Chodynka. Na ľade absentovalo duo Tomáš Starosta, Pavol Demitra, ktorých trápia zdravotné problémy. Exkluzívne z Moskvy od redaktora Pravda.sk.

08.05.2007 12:55
Kapuš, Demitra Foto: ,
Slovák Richard Kapuš (vľavo) sa teší s Pavlom Demitrom z druhého gólu v českej bránke.
debata

Obranca ruského Novosibirsku Tomáš Starosta sa zranil v poslednom stretnutí osemfinálovej F-skupiny proti Bielorusku, keď ho v súboji za bránkou Karola Križana nepríjemne narazil na mantinel Bielorus Sergej Demagin. „Rameno ma bolí čoraz viac a šampionát sa pre mňa už skončil. Skúšali sme to ešte, ale bolesť neustupuje, práve naopak, zväčšuje sa. Je to tak zlé, že rameno už vôbec nezdvihnem, takže by vôbec nemalo zmysel ísť na ľad. Doktor mi navyše povedal, že po príchode domov ma čaká dlhšia liečba a asi operácie. Je to škoda,“ smutne konštatoval obranca slovenskej reprezentácie.

Veľký otáznik visí aj nad štartom centra prvej formácie Pavla Demitru. Hviezda Minnesoty si narazila pravé koleno v prvej tretine súboja s Bieloruskom a zápas dohrala len vďaka tabletkám. Na tréningu sa nepredstavil a pripravoval sa len na stacionárnom bicykli. „Je to o niečo lepšie, ale stále ma to trápi. Po zápase mi koleno poriadne opuchlo a museli mi naň dávať veľa ľadu. Hrať by som však chcel, veď kvôli tomu som aj prišiel. Uvidíme v deň zápasu, poradím sa s lekármi. Vôľa totiž je, ale riskovať vážne zranenie, ktoré by ma vyradilo z hry na pol roka, zasa nechcem. Dúfam, že sa o tom vôbec nedozvedia v Minnesote, to by som sa totiž na rýchlo zbalil a letel za more,“ povedal Demitra, namiesto ktorého trénoval v prvom útoku s Mariánom Gáboríkom a Mariánom Hossom Andrej Podkonický.

Druhá formácia zostala v nezmenenom zložení: Miroslav Šatan, Richard Kapuš, Marek Uram. Výmeny nastali v ďalších dvoch, keď k Brankovi Radivojevičovi a Romanovi Kukumbergovi pribudol Tomáš Surový. Štvrtý útok vytvorili Tibor Melichárek, Miroslav Kováčik a Ivan Čiernik. Pre Radovana Somíka sa tak „ušiel post“ trinásteho útočníka. Do obrany sa po jednozápasovej pauze a prekonaní zranenia nohy vrátil Richard Stehlík. Posledný dopísaný hráč na slovenskej súpiske Dominik Graňák vytvoril defenzívny pár s Tomášom Harantom. 

debata chyba