Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kamarát ti prihrávku vráti. Hossa to vie

Do konca 60. minúty zostávalo zopár sekúnd. Marián Gáborík sa rútil do útočného pásma, mal pred sebou prázdnu českú bránku. Lenže nevystrelil. Prehodil puk na druhú stranu na hokejku Mariána Hossu, ktorý jediný z trenčianskeho útočného tria ešte v stretnutí neskóroval. Priamo z dejiska šampionátu.

07.05.2007 05:59
debata

Hossovu strelu však vykopol z bránky obranca Michal Barinka. Slovenská striedačka a tisíce fanúšikov pred televíznymi obrazovkami na chvíľu zmeraveli. Česi sa rozbiehali k svojmu poslednému útoku…

„Bol by som rád, keby bol ten klinec poriadny. Aspoň dvestovka. Ale chalani si ani za takého stavu neodopreli veľkorysosť. Je vidieť, že to nie sú len kamaráti, ale aj poriadni borci,“ komentoval situáciu tréner Július Šupler.

„Mohol som vystreliť do prázdnej bránky, ale videl som Maroša, tak som mu to dal. Puk mu však skĺzol z hokejky. Trochu nás to mrzelo, ale podstatné sú tri body,“ povedal po zápase Gáborík.

„Držíme spolu, na ceste hore, na ceste dolu a nikto nikdy nie je sám,“ spieva sa v známom hite skupiny Elán. Trenčania nehrajú na šampionáte na vlastné tričko. „Nie sme sebci, každý chce pripraviť šancu druhému,“ tvrdil v Moskve Pavol Demitra.

Ten istý Demitra, ktorý pred ôsmimi rokmi ponúkol gólovú prihrávku spoluhráčovi zo St. Louis Blues Scottovi Youngovi. Bol to puk za pol milióna dolárov.

Do konca súboja St. Louis – Los Angeles zostávalo pár sekúnd. Bluesmani viedli 3:2, súper odvolal brankára. Pavlovi Demitrovi sa naskytla skvelá šanca. Slovenský útočník mal na dohľad bonus pol milióna dolárov za dosiahnutie 90 a viac bodov v sezóne. Vo chvíli, keď sa vydal k opustenej bránke Kings, mal v osobnej štatistike 89 bodov.

Lenže Demitra nevystrelil. Ohliadol sa a na ľavej strane zbadal korčuľujúceho Scotta Younga. Ten naháňal hranicu 25 gólov v sezóne, ktorá mu zaručovala finančný bonus vo výške 300-tisíc dolárov. Demitra prihral Youngovi, ten vypálil. Puk však zblokoval obranca Kings Jaroslav Modrý a zaznela záverečná siréna. Osemstotisíc dolárov bolo v ťahu.

Demitrovi v tej sezóne uniklo šesť bodov po verdiktoch rozhodcov alebo videorozhodcov. Jeden z nich aj v spomínanom zápase proti Kings, keď slovenský útočník asistoval krajanovi Ľubošovi Bartečkovi, rozhodca však gól neuznal pre postavenie hráča v bránkovisku.

„Bol to najväčší prípad nezištnosti, aký som kedy videl. Aj to robí z Demitru fantastického hráča,“ komentoval prípad obranca St. Louis Jamie Rivers. „Potreboval gól,“ lakonicky vysvetlil svoje gesto Pavol Demitra. „Len kamarát ti prihrávku, prihrávku vráti…“

debata chyba