Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci skončili tretí, štvrťfinále v stredu

Slovenská hokejová reprezentácia obsadila v kvalifikačnej F-skupine na majstrovstvách sveta v Moskve definitívne 3. miesto a vo štvrťfinále narazí v stredu 9. mája na jedného z dvojice Rusko - Švédsko. Rozhodli o tom nedeľňajšie večerné zápasy Česko - Kanada (3:4 pp) a Švédsko - Fínsko (1:0).

06.05.2007 22:23
debata

Keďže duel F-skupiny Česko – Kanada sa skončil v riadnom čase remízou 3:3, výber trénera Aloisa Hadamczika si definitívne zabezpečil v tabuľke skupiny posledné postupové 4. miesto so 7 bodmi.

Zámorský tím z krajiny javorových listov bude ešte v pondelok s Američanmi bojovať o prvenstvo v skupine. Slováci majú síce rovnaký počet 9 bodov ako zatiaľ USA, v neprospech slovenského tímu však hovorí vzájomný zápas, a preto je definitívne tretí.

VÝSLEDKY A TABUĽKY MS****

V E-skupine ešte stále neprehrali Rusi a ani Švédi a v pondelok ich čaká súboj o prvenstvo. Fíni sú po nedeľňajšej prehre so Švédskom definitívne tretí, Švajčiarsku patrí 4. pozícia.

Slovensko vo štvrťfinále narazí na zdolaného z dvojice Rusko – Švédsko. Ak to bude domáca zborná, súboj sa bude hrať v stredu o 16.15 h miestneho času (14.15 SELČ) v aréne na Chodynských poliach. V prípade štvrťfinále Švédsko – Slovensko sa stretnutie začne v rovnaký deň o 20.15 h miestneho času (18.15 SELČ). Už pred turnajom bol totiž daný rozpis štvrťfinále s tým, že Rusko bude hrať prvý zápas daného dňa.

debata chyba