Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti začínajú ladenie proti Česku

Hokejisti Slovenska začnú blok prípravných zápasov pred odchodom na majstrovstvá sveta dvoma stretnutiami proti Česku. Prvé je už vo štvrtok v Trenčíne (17.00), odveta v piatok v Brne. Česko má za sebou dva domáce prípravné zápasy proti Švajčiarsku: prvý prehralo, druhý vyhralo.

12.04.2007 10:04
debata

„Tréningy už nestačia, chlapci potrebujú chytiť zápasové tempo. Overiť a vyskúšať si natrénované, zistiť, ako funguje spolupráca jednotlivých formácií. V dvoch súbojoch dostanú príležitosť všetci hráči. V stredu predpoludním sa k tímu pripojil obranca Martin Štrbák, v utorok sa skončila príprava pre Romana Tomasa – potrebuje si doliečiť zranené koleno,“ informoval asistent trénera Miroslav Miklošovič. 

Po pár dňoch, vyplnených majstrovskými oslavami, sa vrátil do Trenčína aj útočník Marek Uram – ako slovenský reprezentant. „Oslavy boli jedinečné. Dúfam, že forma mi ešte vydrží. O zloženie českého tímu som sa veľmi nezaujímal, nech však príde v akejkoľvek zostave, bude silný. Očakávam pekný hokej,“ uviedol majster sveta z roku 2002.

Center Andrej Podkonický získal s Libercom bronzovú medailu – a dnes a zajtra nastúpi proti väčšine hráčov z českej extraligy. „Určite nás čaká kvalitný tím na čele s výborným brankárom Romanom Čechmánkom. Súper má svoj zaužívaný štýl. Obrancovia veľmi dobre podporujú útok, útočníci sú technicky vyspelí. Nepríjemne napádajú, cez stredné pásmo sa bude ťažko prechádzať. V hre je aj prestíž, lebo súboje s Českom majú vždy osobitný náboj – hoci ide o prípravu,“ podotkol.

Postup do finále českej extraligy si v drese Českých Budějovíc želal aj útočník Michal Hudec, no Juhočechov zastavili v semifinále Pardubice. „Dva týždne som nehral zápas, verím však, že sa do toho rýchlo dostanem. Trochu som si oddýchol, zdravotne sa cítim dobre.“

Česko má za sebou dva domáce prípravné zápasy proti Švajčiarsku: prvý prehralo, druhý vyhralo. „Ukazuje sa, že Švajčiari sú nepríjemní aj pre mužstvá z európskej silnej štvorky. Dlho hrajú v rovnakom zložení, veľmi dobre korčuľujú. Dali prvý gól, potom veľmi dobre bránili. Potvrdili povesť, ktorá ich predchádzala. Proti Česku očakávam vyrovnaný a zaujímavý priebeh. Budem hrať aj proti piatim spoluhráčom z klubu, tým to bude pre mňa zaujímavejšie. Už sme si volali, dúfam, že sa budem tešiť ja,“ vyslovil želanie krídelník.

Vlani sa dostal do nominácie na svetový šampionát. Ako vidí svoje šance pred Moskvou? „Určite sa o niečo zvýšili po tom, čo sa ospravedlnili niektorí chalani z NHL. Každý jeden z nás je tu preto, aby sa pobil o účasť na majstrovstvách sveta. Práve v tom je dôležitosť nasledujúcich zápasov,“ naznačil Hudec.

Vzájomná bilancia hovorí pre súpera: z 38 zápasov vyhral 25, sedem sa skončilo remízou, šesť vyhralo Slovensko.

debata chyba