Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hostia meškali, i tak ovládli prvú tretinu. Bystrický kouč sa hneval: Hrali sme ako partia desaťročných chlapcov

Hokejisti Banskej Bystrice podľahli v 16. kole Tipos extraligy na domácom ľade Novým Zámkom 1:4, keď nezvládli najmä prvú tretinu. V nej dali hostia tri góly i napriek tomu, že na zápas meškali. Po 24 minútach bol stav 0:4 a o dueli prakticky rozhodnuté.

04.11.2023 11:43
SR Hokej TEL 9. Zvolen B.Bystrica Shedden Foto: ,
Doug Shedden v pozícii trénera HC '05 Banská Bystrica.
debata

"Naštvalo ma, že Nové Zámky boli takmer celý deň v autobuse, meškali, na prípravu pred zápasom mali 20 minút a my po pätnástich minútach prehrávame 0:3. Povedal som hráčom, že na súpera musíme vyletieť, pretože nemal poriadnu rozcvičku a musíme byť v prvej tretine lepší tím, čo sa nestalo.

Vôbec sme to nezvládli, navyše doma, toto sa nemôže stávať. Situácia hrala v náš prospech a my sme si to sami pokazili," neskrýval nespokojnosť nahnevaný kouč Banskobystričanov Doug Shedden, ktorého škrela strata všetkých bodov nad súperom z hornej časti tabuľky.

VIDEO: Najlepšie akcie zo zápasu Banská Bystrica – Nové Zámky

Zámky pred zápasom v Bystrici mali na konte sériu štyroch prehier v rade. K neúspešnému výsledku ešte poznamenal:

"Náš cieľ bol pred reprezentačnou pauzou aspoň udržať štvrté miesto a toto bol najdôležitejší zápas tohto obdobia. Hrali sme bez zranených Turnbulla a Gašpara, vypadli nám už dvaja hráči a my sme hrali ako partia desaťročných chlapcov. Mladší hráči sa mali lepšie chopiť svojej šance.“

Snímka z októbrového duelu Zvolen - Banská... Foto: TASR, Ján Krošlák
SR Hokej TEL 9. Zvolen B.Bystrica BBX Snímka z októbrového duelu Zvolen - Banská Bystrica, v akcii Ján Petriška (Banská Bystrica), Jakub Kolenič (Zvolen) a Frank Hora (Banská Bystrica).

Banská Bystrica musela po piatkovej prehre prepustiť štvrtú priečku v tabuľke práve Novým Zámkom. Znižujúci gól „baranov“ na konci druhej tretiny vykresal síce iskierku nádeje, ale tá v tretej časti s pribúdajúcimi minútami zhasínala.

"Ťažko sa hodnotí takýto zápas, v ktorom dostanete tri góly v prvej tretine. Boli sme mentálne dole, potom sme sa trošku pozviechali, snažili sme sa streliť viac gólov, bohužiaľ nepadlo nám to tam. Musíme to viac tlačiť, možno nám chýbalo aj trocha šťastia, musíme viac strieľať na brankára, aby nám to tam padlo.

My sme chceli zlepšiť hru od druhej tretiny, ale súper si vytvoril prečíslenia, potom tam mali presilovky, z toho mal šance. Keď to už všetko prehrmelo, pozviechali sme sa. Začali sme hrať našu hru, ale stav bol už 0:4, to sa už ťažko doháňa,“ zhodnotil duel jediný banskobystrický strelec v zápase Andrej Bíreš.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #Banská Bystrica #Nové Zámky