Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrajte niečo, kričali a pískali fanúšikovia. Slovan poslúchol Růžičku a naberá na sile

Keď v priebehu druhej tretiny divák zakričal na stíchnutom Nepelovom štadióne "hrajte niečo!", aj domáci fanúšikovia vedeli, že s ich obľúbeným tímom to nie je ideálne.

31.10.2023 22:03
SR Bratislava šport hokej TEL15. kolo Spišská... Foto: ,
Adam Žiak (Spišská N. Ves) a Patrik Masnica (Slovan) v súboji o puk.
debata (3)

Slovan v polovici zápasu so Spišskou Novou Vsou vyzeral na uterák. Zaostával v pohybe, slabo napádal a réžiu hry prepustil lídrovi súťaže.

V tom momente by na domácich nikto nestavil ani „euríčko“. Lenže prišla prestávka pred poslednou tretinou a tréner belasých Vladimír Růžička adresoval mužstvu reč v kabíne.

„Povedal som hráčom, aby sme skúsili vyššie napádať, aby sme sa do nich pustili. Našu snahu sme podporili gólmi a zaslúžene vyhrali. Bol to náročný zápas, súper mal 40 minút viac z hry,“ hodnotil zápas proti Spišiakom kouč Slovana.

SR Košice šport hokej fejes Čítajte viac Majstra potiahol Fejes s hetrikom, Zvolen stíha lídra

Z 1:2 po dvoch tretinách domáci otočili troma gólmi na konečných 4:2. Vyhrali tretí zápas za sebou a stúpajú v tabuľke.

„V zápasoch vonku hráme dobre. Chceme, aby sme tak hrali aj doma. To bola naša snaha aj v dnešnom zápase. Popadali nám tam góly, potom sa vždy hrá lepšie,“ pokračoval český tréner Slovana.

Belasí potvrdili nedeľnú výhru zo Zvolena triumfom nad lídrom tabuľky. Víťazný gól strelil kapitán Miroslav Preisinger v 44. minúte.

„Videli sme, prečo sú Spišiaci na čele ligy. Hrajú extrémne jednoducho. My sme však v tretej tretine podali výborný výkon. Popadalo nám to tam, za čo sme radi,“ uviedol útočník Slovana.

réway kladno Čítajte viac Špeciálne procedúry pre Réwaya. Sľúbil, že minulosť je za ním. Akí hokejisti chýbajú na slovenskom trhu?

Kormidelník Spišiakov Vlastimil Wojnar nebol spokojný s efektivitou svojich hráčov.

„Divákom sa zápas musel páčiť. Dve tretiny sme boli lepší, ale prevahu sme nevyužili, často sme chceli zakončovať do prázdnej bránky. V tretej tretine sme robili fauly, či už boli, alebo boli vymyslené. Slovan ich potrestal a gratulujem mu k víťazstvu,“ reagoval kouč SNV.

Asistent trénera Slovana Richard Kapuš verí, že tím sa po nevydarenom začiatku konečne bude posúvať v tabuľke hore.

"Prvá tretina bola vyrovnaná, v druhej sme hrali slabo a môžeme byť radi, že sme inkasovali len raz. Vyšiel nám vstup do tretej tretiny a dali sme konečne nejaké góly.

Som rád, že sme potvrdili víťazstvo zo Zvolena a verím, že to potvrdíme v ďalších zápasoch. I keď náš výkon nebol úplne oslnivý," vravel Kapuš.

Slovan sa v nedeľu 5. novembra predstaví na ľade Dukly Trenčín, Spišská hostí doma Zvolen.

Načítavajú sa športové výsledky...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #Vladimír Růžička