Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Doplní partiu odchovancov. Švarný sa po 13 rokoch vrátil do Nitry

Slovenský hokejový obranca Ivan Švarný sa dohodol na spolupráci s materským klubom HK Nitra. Ten informoval o návrate 35-ročného obrancu na svojej oficiálnej stránke.

06.08.2020 09:12
Ivan Švarný Foto: ,
Ivan Švarný v drese Slovan počas zápasu KHL s Ufou.
debata

"Rozhodovanie nebolo dlhé, skôr sa natiahlo iba doťahovanie detailov. Som rád, že sme našli spoločnú reč a môžem hrať znova za Nitru. Teším sa na partiu a na blízkych kamarátov.

Veď s Braňom Mezeiom som dennodenne, Miro Pupák je môj spolužiak ešte zo základnej školy, s Tomášom Hrnkom a Marekom Tvrdoňom som hral v Slovane. Som rád, že sa znova ako nitrianski rodáci a odchovanci stretneme v jednom klube," uviedol Švarný pre hockeyslovakia.sk.

Švarný odišiel z Nitry po sezóne 2006/2007, keď zamieril do českej extraligy. V nej si obliekal dresy Třinca a Litvínova, neskôr hral aj za Slovan Bratislava, s ktorým získal v sezóne 2011/2012 extraligový titul.

V drese „belasých“ odohral aj 5 sezón v KHL, v ktorej pôsobil aj vo farbách Dynama Minsk a Medveščaku Záhreb. Vyskúšal si aj najvyššiu fínsku súťaž v drese Kärpätu Oulu.

Pred sezónou 2019/2020 sa vrátil do slovenskej ligy a za HKM Zvolen v nej odohral 55 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 2 góly, 15 asistencií, 66 trestných minút a 14 plusových bodov v hodnotení +/-. Slovensko reprezentoval na štyroch svetových šampionátoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Švarný #HK Nitra