Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Siedmy zápas nemá favorita, vraví Novák

Zástupcovia oboch mužstiev pred začiatkom série tvrdili, že ju rozhodnú skôr, ako dôjde k siedmemu zápasu.

29.03.2017 12:00
Zvolen, Žilina, Hokej, ilustračná foto,... Foto: ,
Momentka zo stretnutia medzi Zvolenom a Žilinou.
debata

Zvolen so Žilinou predvádzajú veľmi pekné hokejové divadlo. Nechýbajú góly, výmeny názorov či pästné vybavovanie si účtov. Séria sa po utorkovom víťazstve Zvolena 3:2 po predĺžení rozhodne v stredu – od 18.00 v Žiline.

„V utorok som už od rána všetkým dookola hovoril, že vyhráme a vrátime sa do Žiliny. Cítil som z nášho tímu energiu. Veril som, že sa ukáže naše odvážne srdce. Dostali sme sa do dvojgólového vedenia. To nás v tejto sérii straší, už sme ho niekoľkokrát stratili. Zrazu sme upustili od taktiky a Žilina vyrovnala. Hovoril som si, že je to akési prekliatie. Neprestali sme veriť a našťastie sme ho zlomili,“ vraví obranca Zvolena Michal Novák.

Hráči spod Pustého hradu sa musia vysporiadať s absenciami viacerých kľúčových postáv. V zostave chýbajú Majdan, Klhůfek i Puliš. Ich miesto zaujali mladíci, ktorí si podľa Nováka svoje miesto zastali.

„Veľmi si takéto víťazstvo cením, lebo sme ho vybojovali s veľkým nasadením. Sme vo väčšej psychickej pohode, lebo ideme do rozhodujúceho súboja vo víťaznej nálade. Verím, že to bude naša výhoda. Hral som v kariére niekoľko siedmych zápasov a viem, že v ňom neexistuje favorit. Rozhodujú ho individuality a chyby. Máloktorí hokejisti totiž vedia hrať pod ťažobou toho, že ich sezóna sa môže razom skončiť,“ zamýšľa sa Novák.

Kým vo Zvolene sa radujú z vyrovnania série, Žilina smúti za nevyužitým mečbalom. Pred domácou kulisou to však môže napraviť. Útočník Radim Hruška verí, že sa to Považanom podarí.

„Znova sme nezačali dobre a to nás stálo veľa síl. Síce sme dokázali vyrovnať, ale koniec bol pre nás nešťastný. Sme sklamaní, pretože sme to chceli ukončiť. Na druhej strane sme si v šatni povedali, že sa nemôžeme tváriť ako po prehre. Nič sa neskončilo, rozhodne siedmy zápas.Všetko si to rozoberieme, zregenerujeme a dáme do toho všetko. Musíme to doma zvládnuť,“ cituje Hrušku hokej.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga