Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Tretí zápas veľa napovie. Ožije Banská Bystrica?

Karta sa obracia. Tlak, ktorý na nich doliehal pred začiatkom série, preniesli na ramená súpera.

16.04.2016 09:00
Roman Tománek Foto: ,
Roman Tománek z HC'05 iClinic Banská Bystrica.
debata (2)

Hokejisti Nitry otupili v prvých dvoch zápasoch finálovej série Tipsport ligy ofenzívne ostrie Banskej Bystrice. Vedú 2:0 a sú vo väčšej pohode. Naopak, Banská Bystrica zatiaľ nevedela zužitkovať dobré príležitosti na strelenie gólu. Efektivita, ktorá jú zdobila v súbojoch s Košicami, sa vytratila.

„Hokej je veľmi pekný. Oba tímy sú zdatné v kombinácii, hrajú rýchlo a tvrdo. Každé mužstvo, ktoré nastúpi pred vlastnými fanúšikmi, je pod tlakom. Nitra zvládla úvod série a bude teraz trochu uvoľnenejšia. Má psychickú výhodu, pretože ak aspoň raz zvíťazí, dostane Bystricu do úzkych. Tá doma musí niečo so sériou urobiť,“ hodnotí doterajší priebeh bývalý slovenský reprezentant i hráč Nitry Andrej Kollár.

Milan Staš trénoval v nedávnej minulosti Banskú Bystricu štyri sezóny. Jeho bývalý tím podľa neho hral v Nitre výrazne pod svoje možnosti.

„Musím povedať, že som sklamaný z výkonu Banskobystričanov. Vôbec nenadviazali na výkony zo semifinále proti Košiciam. Vtedy dokázali vygumovať svojho súpera skvelou efektivitou. Verím, že sa zobudia a predvedú svoj potenciál. Nitrania vstúpili do série veľmi dobre. Splnili svoj cieľ a zaslúžene vedú 2:0,“ myslí si šéftréner mládeže HKM Zvolen.

V treťom zápase bude Bystrica čeliť veľkému tlaku. Skúsený 55-ročný kouč jej však verí. „V tejto situácii to majú Bystričania ťažké. Veľa napovie tretí duel. Domáci v ňom musia zvíťaziť, inak sa dostanú do ťažkej situácie. Za stavu 0:3 by čelili výraznej ťarche. Myslím si však, že Bystrica to doma zvládne. Je dostatočne silná na to, aby sériu predĺžila a vrátila sa do Nitry,“ hovorí Staš.

Podľa Kollára hokejisti idú od zápasu k zápasu a stav až tak nevnímajú. "Hráči sa sústredia na najbližšie stretnutie. Nekalkulujú. Keď skočia na ľad, nepremýšlajú nad tým, či je 0:2 alebo 3:1 na zápasy. Chcú zvíťaziť bez ohľadu na predchádzajúce stretnutia.

Stredoslováci si vytvárajú šance a chcú zlomiť nepriazeň. Očakávam, že doma začnú opatrne a neuvidíme veľa gólov. Bude dôležité, aby využili nejakú šancu a znížili stav série. Nemyslím si, že by Nitra ukončila sériu už pod Urpínom," uzatvára 39-ročný rodák z Topoľčian. Tretí a štvrtý finálový zápas sa uskutoční v sobotu a v nedeľu od 19.30 v Banskej Bystrici. Priame prenosy vysiela RTVS.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HK Nitra #play off extraligy #HC 05 Banská Bystrica