Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tretí zápas veľa napovie. Ožije Banská Bystrica?

Karta sa obracia. Tlak, ktorý na nich doliehal pred začiatkom série, preniesli na ramená súpera.

16.04.2016 09:00
Roman Tománek Foto: ,
Roman Tománek z HC'05 iClinic Banská Bystrica.
debata (2)

Hokejisti Nitry otupili v prvých dvoch zápasoch finálovej série Tipsport ligy ofenzívne ostrie Banskej Bystrice. Vedú 2:0 a sú vo väčšej pohode. Naopak, Banská Bystrica zatiaľ nevedela zužitkovať dobré príležitosti na strelenie gólu. Efektivita, ktorá jú zdobila v súbojoch s Košicami, sa vytratila.

„Hokej je veľmi pekný. Oba tímy sú zdatné v kombinácii, hrajú rýchlo a tvrdo. Každé mužstvo, ktoré nastúpi pred vlastnými fanúšikmi, je pod tlakom. Nitra zvládla úvod série a bude teraz trochu uvoľnenejšia. Má psychickú výhodu, pretože ak aspoň raz zvíťazí, dostane Bystricu do úzkych. Tá doma musí niečo so sériou urobiť,“ hodnotí doterajší priebeh bývalý slovenský reprezentant i hráč Nitry Andrej Kollár.

Milan Staš trénoval v nedávnej minulosti Banskú Bystricu štyri sezóny. Jeho bývalý tím podľa neho hral v Nitre výrazne pod svoje možnosti.

„Musím povedať, že som sklamaný z výkonu Banskobystričanov. Vôbec nenadviazali na výkony zo semifinále proti Košiciam. Vtedy dokázali vygumovať svojho súpera skvelou efektivitou. Verím, že sa zobudia a predvedú svoj potenciál. Nitrania vstúpili do série veľmi dobre. Splnili svoj cieľ a zaslúžene vedú 2:0,“ myslí si šéftréner mládeže HKM Zvolen.

V treťom zápase bude Bystrica čeliť veľkému tlaku. Skúsený 55-ročný kouč jej však verí. „V tejto situácii to majú Bystričania ťažké. Veľa napovie tretí duel. Domáci v ňom musia zvíťaziť, inak sa dostanú do ťažkej situácie. Za stavu 0:3 by čelili výraznej ťarche. Myslím si však, že Bystrica to doma zvládne. Je dostatočne silná na to, aby sériu predĺžila a vrátila sa do Nitry,“ hovorí Staš.

Podľa Kollára hokejisti idú od zápasu k zápasu a stav až tak nevnímajú. "Hráči sa sústredia na najbližšie stretnutie. Nekalkulujú. Keď skočia na ľad, nepremýšlajú nad tým, či je 0:2 alebo 3:1 na zápasy. Chcú zvíťaziť bez ohľadu na predchádzajúce stretnutia.

Stredoslováci si vytvárajú šance a chcú zlomiť nepriazeň. Očakávam, že doma začnú opatrne a neuvidíme veľa gólov. Bude dôležité, aby využili nejakú šancu a znížili stav série. Nemyslím si, že by Nitra ukončila sériu už pod Urpínom," uzatvára 39-ročný rodák z Topoľčian. Tretí a štvrtý finálový zápas sa uskutoční v sobotu a v nedeľu od 19.30 v Banskej Bystrici. Priame prenosy vysiela RTVS.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HK Nitra #play off extraligy #HC 05 Banská Bystrica