Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Martin túži sériu vyrovnať, Nitra ukončiť

Podobný vstup do play off nečakali. Hokejisti Nitry žiaria šťastím, Martinčania sú rozčarovaní. Vo štvrťfinálovej sérii Nitrania naplno využili domáce prostredie a ujali sa vedenia 2:0 na zápasy. V sobotu deklasovali Martin 9:2 a o deň neskôr zvíťazili 6:2.

02.03.2015 16:54
Jozef Stümpel, Lukáš Novák Foto: ,
Jozef Stümpel (vpravo) a Lukáš Novák sa radujú z gólu do siete Martina.
debata

„Potvrdili sme kvalitnú fazónu a vysokú efektivitu. Výsledky úplne nezodpovedajú priebehu hry. V oboch zápasoch sme zvládli kľúčové momenty. Dôležité bolo, že sme súperovi vždy odskočili na dva či tri góly a on následne akoby prestal hrať,“ povedal útočník Nitry Lukáš Novák.

Na ofenzívnom predstavení sa krídelník elitnej formácie podieľal gólom a troma asistenciami. Jeho spolupráca s Jozefom Stümpelom a Romanom Tománkom bola ukážková. „Hrá sa nám spolu výborne a snažíme sa tím potiahnuť ako vlani. Skvelí fanúšikovia boli naším šiestym hráčom. Pri záverečnej ďakovačke mi niekedy behá mráz po chrbte,“ dodal.

Búrlivá atmosféra býva aj v Martine. „U súpera sa zameriame na prvý zápas, ktorý chceme vyhrať. Vonku sa nám počas sezóny príliš nedarilo. Hoci sme ofenzívne mužstvo, musíme hrať so zabezpečenej obrany. Z prílišnej útočnej snahy nemôžme prepadnúť. Najradšej by sme sériu ukončili už v Martine,“ uviedol 29-ročný rodák zo Spiša.

Kým v nitrianskom tábore vládne spokojnosť, zverenci trénera Jaroslava Töröka vybuchli. Príčiny nepríjemného zlyhania si rozobrali po pondelkovom tréningu.

„Na mítingu sme si povedali, čo treba zmeniť. V Nitre sme robili naivné chyby, čo sa v play off nesmie stať. Keď sme inkasovali lacný gól, stratili sme sebadôveru. Vôbec sme nehrali to, čo nás zdobilo v základnej časti,“ prezradil martinský zakončovateľ Tibor Varga.

Pred domácim publikom budú mať v stredu a štvrtok dva opravné termíny. „Musíme viac korčuľovať a dať do hry väčšie srdce. Ak má Nitra nejakú slabinu, je to defenzíva a brankár. V prvých dvoch zápasoch sme ich vôbec nepreverili,“ doplnil 29-ročný hokejista.

Martinčania si trúfajú doma sériu vyrovnať. „Ako správnym športovcom nám neostáva nič iné, len dvakrát zvíťaziť. Pre úspech spravíme všetko. Pozeráme sa na najbližší duel a od neho sa bude všetko odvíjať.“

Na tréningu sa v kabíne objavil aj najskúsenejší obranca Martina Peter Smrek. V prvom zápase nehral pre chorobu, v druhom odstúpil z hry po tvrdom narazení na mantinel. „Jeho prítomnosť nás potešila. Verím, že zajtra bude pripravený,“ uzavrel Varga.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #MHC Mountfield Martin #Lukáš Novák