Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maratónske semifinále, historický obrat dokonaný. Hrdinami třineckého postupu Slováci

Hokejisti Ťrinca postúpili po dráme do finále českej extraligy. V nekonečnom semifinále rozhodol až v 122. minúte slovenský útočník Miloš Roman o víťazstve Třinca na ľade Sparty Praha 3:2 po predĺžení. Obhajca titulu tak dokázal otočiť sériu, v ktorej prehrával už 0:3.

13.04.2024 18:44 , aktualizované: 21:36
864489703 Foto:
Radosť hokejistov Třinca po postupe do finále českej extraligy.
debata (5)

Maratónske stretnutia sa pritom začalo netradične už o jednej hodine popoludní, víťazný zásah Slováka Romana padol o 18:30 h. Roman však nebol jediným hrdinom Třinca spod Tatier. V závere riadneho času totiž 55 sekúnd pred záverečnou sirénou poslal duel do predĺženie 55 sekúnd pred koncom Marko Daňo.

Išlo o druhý najdlhší hokejový zápas u našich západných susedov. Dlhší bol len vlaňajší súboj medzi Hradcom Králové a Vítkovicami (1:2 v štvrtom predĺžení), ktorý rozhodol v 139. minúte Dominik Lakatoš. Finálová séria medzi Pardubicami a Třincom sa začne v utorok.

Viačeslav Fetisov Čítajte viac Kritika od legendy: Na stopku pre Slovákov z KHL na MS reagoval slávny Fetisov. Čo odkázal Šatanovi a spol.?

Epické sobotňajšie semifinále nemalo konca. Zápas sa kvôli prípravám na nedeľné florbalové Superfinále začal pritom netradične skoro, ale skončil po päť a pol hodinách. Rozhodujúci Romanov zásah padol v čase 121:46.

„Ani neviem, čo sa stalo. Snažil som sa ísť do bránky, videl som, že Majo má puk a dúfal som, že mi to posunie. Bol som voľný a prišlo to tam,“ opísal Roman rozhodujúci moment. „Celé to teraz opadlo, je to neskutočná eufória, čo sme dokázali. Ako sme sa spojili a ukázali srdce,“ povedal slovenský útočník pre klubový web.

Třinec sa stal prvým českým klubom v histórii play off, ktorému sa podaril dokonalý obrat z 0:3 na 4:3. Na druhej strane Sparta prehrala aj po šiestykrát za sebou rozhodujúci siedmy zápas.

Dmowski Čítajte viac Predviedol sa pod Tatrami a odišiel do Česka. Extraligu opustil jej najlepší strelec

Okrem gólov Romana a Daňa zažiaril aj útočník Libor Hudáček, ktorý zaznamenal vo víťaznom siedmom stretnutí dve asistencie.

Třinec neprehral sériu play off od sezóny 2017/18. Sparta naposledy získala titul v roku 2008, odvety sa predstavila dvakrát vo finále, ale ani raz neuspela.

semifinále play off českej extraligy – siedmy zápas /na 4 víťazstvá/:
HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 2:3 pp a sn (1:1, 1:0, 0:1 – 0:1)
Góly: 5. a 21. Krejčík – 12. Helewka (HUDÁČEK), 60. Daňo (HUDÁČEK, MARINČIN), 122. ROMAN
/konečný stav série: 3:4/

Najlepší tím histórie NHL z európskych hokejistov Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o najlepších...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #HC Oceláři Třinec #česká hokejová extraliga