Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčšou témou finále sú Pánikove skraty. Ten druhý vytočil aj jeho trénera, prišla reakcia aj varovné slová

Najviac skloňovaným menom finálovej play off série medzi Pardubicami a Třincom je slovenský hokejista Richard Pánik. Po skratoch v oboch doterajších zápasoch ho rozoberajú české médiá, no hlavou krúti aj tréner Pardubíc.

18.04.2024 17:18
Richard Pánik, Petr Šenkeřík Foto:
Richard Pánik (v bielom) a Petr Šenkeřík.
debata (1)

Útočník so skúsenosťami z NHL sa v prvom zápase previnil zákerným ťuknutím do hlavy jeho krajana Patrika Hrehorčáka, ktorý vtedy ležal na ľade. Pánik bol potrestaný pokutou vo výške 10 percent z platu.

V druhom súboji síce skóroval a Pardubice zápas vyhrali 6:3, no Pánikov gól zatienil úder hokejkou do tváre obrancu Třinca Petra Šenkeříka, ku ktorému navyše došlo mimo hry.

Nasledoval presilovka, v ktorej Třinec vyrovnal na 3:3 vďaka gólu slovenského útočníka Libora Hudáčka. Trénerovi Marekovi Zadinovi došla trpezlivosť a Pánika vyradil zo zostavy.

„To sú veci, ktoré vidí veľa ľudí, to sa v našom tíme robiť nebude,“ povedal Zadina na Pánikovu adresu krátko po skončení vyhroteného duelu.

Na pozápasovej tlačovej konferencii už bol miernejší. „Zatiaľ by som to nekomentoval, ešte som s ním nehovoril. Padnú rôzne urážky, ale to k play off patrí. Je to skúsený hráč, mal by si dávať pozor.“

Pánikove výčiny vo finálovej sérii sa nepáčia ani bývalému brankárovi Martinovi Vojtekovi, ktorí s Třincom v roku 2011 získal svoj prvý extraligový titul.

„Nie je normálne kopnúť do hráča na ľade, úmyselne do neho naraziť nohou. To je môj názor. Extraliga má disciplinárnu komisiu, mala by to riešiť, alebo už riešila. Jednoducho to nie je správne,“ uviedol pre český web isport.cz.

Posily Slovenska z NHL pred MS s najlepšou formou Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
V galérii nájdete najväčšie zámorské posily...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Richard Pánik #Pardubice #Play Off #SkRAT #Třinec #faul