Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohroma pre Ramsayho výber aj Třinec. Kľúčový obranca ležal na ľade v neprirodzenej polohe, Slovák má po sezóne

Třinec zažil v českej extralige nevydarený večer. V druhom finálovom súboji play off prehral s Pardubicami 3:6 a navyše prišiel o jednu z opôr defenzívy, ktorou je slovenský obranca Martin Marinčin.

18.04.2024 08:54 , aktualizované: 14:44
Martin Marinčin Foto:
Martin Marinčin v opatere zdravotníkov.
debata (1)

Marinčin necelú minútu pred koncom úvodnej tretiny rozohrával puk z rohu obranného pásma, keď ho „dohral“ pardubický útočník Lukáš Sedlák.

„Odohral puk, potom nebol spevnený a podcenil Sedlákovo dohranie. Podľa mňa to bol čistý hit,“ povedal v štúdiu O2 TV Sport televízny expert a bývalý útočník Radek Duda.

Slovenský obranca po zásahu nekontrolovateľne vrazil do mantinelu. Následne zostal dlho ležať na ľade v neprirodzenej polohe, potom v bolestiach zamieril za asistencie spoluhráčov a klubového lekára do kabín.

Bolo mi z toho zle-nedobre. Išlo o ťažkú stratu po zvyšok zápasu," okomentoval Marinčinov predčasný koniec třinecký kouč Zdeněk Moták.

S 32-ročným obrancom so skúsenosťami z NHL sa rátalo aj v drese Slovenskej reprezentácie na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Česku.

Či sa pre neho finále extraligy či zvyšok sezóny skončil, to kouč prezradiť nechcel. „Ospravedlňujem sa. My už vieme, ako na tom je, ale nechám si to pre seba. Prepáčte,“ zahmlieval tréner Oceliarov.

Třinec neskôr potvrdil, že pre Slováka sa sezóna skončila. „Smutná správa. Obranca Martin Marinčin má po zákroku Lukáša Sedláka prasknutý 12. stavec. Sezóna sa pre neho skončila. Okrem zvyšku play off vynechá aj majstrovstvá sveta v Česku,“ informoval klub na sociálnej sieti.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Marinčin vo vyraďovacej fáze nazbieral štyri asistencie, no predovšetkým šlo o najvyťažova­nejšieho hráča tímu i celého play off. Na ľade strávil každý zápas v priemere takmer 25 minút.

HC Dynamo Pardubice zvíťazilo v druhom finálovom súboji nad HC Oceláři Třinec 6:3 aj vďaka gólom Slovákov Richarda Pánika a Petra Čerešňáka.

Víťaz základnej časti vyrovnal stav série hranej na štyri víťazné zápasy na 1:1.

Posily Slovenska z NHL pred MS s najlepšou formou Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
V galérii nájdete najväčšie zámorské posily...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #hokej #Martin Marinčin #HC Oceláři Třinec #Craig Ramsay #MS 2024