Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Čiliak zo Slovana definitívne do Brna, na odchode aj iní hráči

Slovenský hokejový brankár Marek Čiliak definitívne opustil HC Slovan Bratislava a vrátil sa do českej Komety Brno.

31.01.2019 16:30
Marek Čiliak Foto: ,
Brankár Slovana Marek Čiliak pri zákroku.
debata

Dvadsaťosemročný gólman si vyžiadal transfer a Slovan mu ho odsúhlasil. Rodák zo Zvolena dochytá aktuálny ročník 2018/2019 v klube, ktorému pred príchodom do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) pomohol k zisku dvoch majstrovských titulov. V drese „belasých“ absolvoval reprezentant SR 28 zápasov.

„Čaká sa už len na dotiahnutie administratívnych formalít zo strany KHL,“ píše sa na oficiálnej internetovej stránke bratislavského klu­bu.

V Slovane nepokračujú ani útočníci Patrik Lamper a Mário Lunter, ktorí budú hrať za Banskú Bystricu v najvyššej slovenskej súťaži Tipsport lige. Prvý menovaný sa pripojil k dvojnásobnému obhajcovi národného titulu už v priebehu tohto týždňa, Lunter odohrá za Slovan ešte štvrtkové stretnutie proti HC Soči.

Jediný slovenský zástupca v KHL už pred časom stratil aj teoretickú šancu na postup do play-off. „Vo všetkých troch prípadoch ide najmä o umožnenie hráčom predĺžiť si sezónu, zostať v zápasovej permanencii a zabojovať o záverečnú nomináciu pre domáci májový svetový šampionát v Bratislave a v Košiciach,“ píše sa na webe www.hcslovan.sk

Zástupcovia Slovana nevylúčili ani prípadné ďalšie zmeny v kádri. „Vzhľadom ku koncu transferového okna, ktoré je vo Švajčiarsku a v Škandinávii v neskoršom termíne (15. februára), sa môže ešte stať, že Slovan umožní predĺženie sezóny jednému či dvom hráčom v prípade, ak by bol o nich v týchto ligách veľký záujem.“

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Marek Čiliak