Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred tvrdé jadro napochodoval aj Weiss. Zakopali hráči s fanúšikmi vojnovú sekeru? Tento moment to naznačuje

Na Tehelnom poli bolo v nedeľu večer dusno. Napätie nepovolilo ani po senzačnom obrate futbalistov Slovana.

04.09.2023 14:30
Vladimír Weiss ml. Foto: ,
Na snímke vľavo kapitán Slovana Vladimír Weiss ml. v rozhovore s fanúšikmi
debata (6)

S Podbrezovou prehrávali 1:2, ale v nadstavenom čase v rozpätí minúty vybojovali dvoma gólmi víťazstvo.

Ani malý futbalový zázrak, ktorý belasí sem-tam fanúšikom pripravia, neobmäkčil zástupcov tvrdšieho jadra v C-sektore. Stále nestrávili pohárovú potupu z Limassolu.

V priebehu zápasu vytiahli veľký transparent s nápisom: „Čo je zhnité v štáte belasom? Nulová koncepcia, žiadna vízia, výbuchy v Európe. Kto preberie zodpovednosť?“

Fanúšikovia Slovan, transparent Čítajte viac Čo je zhnité v štáte belasom? Kotol Slovana sa osopil na vedenie. Nenechám sa urážať a nemienim pred fanúšikmi kľačať, ohradil sa Weiss

Potlesk po výmene názorov

Z céčka sa ozývali hanlivé pokriky i piskot a zápas mal dohru po záverečnom hvizde rozhodcu. Hľadisko sa rýchlo vyľudnilo, na zápas majstra s tímom, ktorý bojuje o čelo tabuľky, prišla mizerná návšteva (sotva tritisíc divákov).

Niektorí z nich boli už asi aj doma, keď kompletný domáci tím v „civile“ aj s kapitánom Vladimírom Weissom, ktorý proti Podbrezovej nebol ani na lavičke, napochodoval pod tribúnu, na ktorej čakali radikálnejší priaznivci belasých.

Nasledovala výmena názorov a takmer polhodinu po stretnutí sa na záver tohto dialógu ozval silný potlesk. Ten možno signalizuje, že vojnová sekera je nateraz zakopaná.

Platy futbalistov Paríža St. Germain Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy futbalistov Paríža St....

Domácich zachránil Tigran Barseghjan, muž, ktorý je často pod paľbou kritiky. Strelil dva góly, vrátane víťazného. Nádej belasých vykresal v 92. minúte Guram Kašia, ktorý dohrával s kapitánskou páskou a postaral sa o vyrovnanie na 2:2. Vyjadril sa aj k atmosfére.

"Celý čas som v zápase cítil frustráciu, bolo veľa piskotu. Aj napriek víťazstvu prejavili fanúšikovia nespokojnosť. My sme im povedali niečo späť a verím, že to bude okej pre obe strany. Na konci sme si zatlieskali, čo, dúfam, znamená, že sme problémy urovnali.

Verím, že toto bolo posledný raz, keď boli ľudia kvôli nám nespokojní,“ komentoval skúsený gruzínsky obranca, ktorý nedávno oslávil 36. narodeniny.

Weiss sa ospravedlnil za priveľké emócie

Tréner Vladimír Weiss zdôrazňoval, že mužstvo bolo v ťažkej situácii, prehra v Limassole sa podľa neho nedá len tak hodiť za hlavu. Za priveľké emócie sa po zápase ospravedlňoval.

"Čo sa týka divákov, trošku som emočne ušiel. Ale nikdy nebudem kľačať pred šestnásťročnými chlapcami. Vždy ich budem podporovať, pokiaľ budú slušní a nebudú urážať hráčov, mňa, vedenie klubu. Keď budeme všetci ťahať za jeden koniec povrazu, budeme úspešní.

Je ľahké fandiť, keď sa darí. Je to ťažké, keď sa nedarí. Vtedy treba podporiť mužstvo. Nemôžu ho zatratiť po jednej prehre. Na viac sme nemali. Nie každý deň svieti slnko a nie vždy hrá Slovan dobre," vyhlásil Weiss.

Slovan - Podbrezová Čítajte viac V lige sa diali veci. Trnava dostala facku, Slovan zažil infarktový záver

Avizuje jeseň, ktorá bude podobná ako vlani, keď Slovan čakal náročný maratón zápasov a cestovania. Aj proti Podbrezovej začali hráči, ktorí nedostávajú v Európe šancu v základe. V závere, keď už mužstvu horelo za pätami, boli na trávniku všetky esá a hasili situáciu.

"Som hrdý na mužstvo do 90. minúty. Dovtedy sme prevýšili Slovan asi vo všetkom. Ale z toho, ako vyzeral koniec zápasu, som strašne sklamaný a smutný. Musím to ešte predýchať.

Asi sme si mysleli, že vezieme domov tri body. Ale zostali ešte štyri minúty a akoby sme vypli a oslavovali vopred," lúčil sa obranca Marek Bartoš, ktorý strelil v závere druhý gól Podbrezovej.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #FK Železiarne Podbrezová