Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

GLOSA: Slovan v januári spal zimným spánkom, no spať majú medvede, nie futbalové kluby. Leto bude preto horúce

Bola to krutá prehra, no zaslúžený koniec. Futbalisti Slovana Bratislava sa lúčia s pohárovou Európou tam, kde im to momentálne výkonnostne svedčí. Na viac tento rok nemali, hoci Sturm Graz nebol tímom, s ktorým by sa nedalo hrať.

23.02.2024 17:50
juouiu Foto:
Slovan čakajú v lete radikálne zmeny.
debata (2)

Tri zo štyroch polčasov v play off Európskej konferenčnej ligy belasí zvládli. V jednom vybuchli a to sa v tejto fáze a proti takýmto súperom neodpúšťa.

Patrí sa hádam Slovan pochváliť, lebo druhý rok po sebe hral európsku jar, hoci o viacerých mužstvách v EKL si môžeme myslieť svoje.

Slovenský majster niekoľkokrát vypredal Tehelné pole, dobre zarobil a teraz mu už zostáva jediné – obhájiť titul. Má viac ako luxusný náskok a v tejto chvíli to – pri jeho kvalite a sile súperov – vyzerá už iba ako formalita.

František Straka Čítajte viac Čech Straka: Východniari? Sparťanov futbal nikde nebolel tak, ako práve tu. Boli to "nechuťáci", no skvelí chlapi. Keď spustili, museli sme si domýšľať

To však neznamená, že klub nemá problémy. Má. V tejto chvíli menej viditeľné, ale čoskoro ho môžu dobehnúť. Polovici mužstva sa v lete skončí zmluva a na Tehelnom poli to vyzerá na „letný strih“, ktorý môže bolieť. Obmeniť v priebehu pár týždňov kvantum hráčov je náročná úloha.

Keď sú súčasťou zmien aj najväčšie opory, je zle-nedobre.

Slovan si dlhodobo neplnil domáce úlohy. Svoje hviezdy nechal ešte viac zostarnúť bez toho, aby postupne priniesol náhradu.

Jeho vedenie v januári spalo zimným spánkom, no spať majú medvede, nie futbalové kluby. Lebo jesenný európsky úspech sa nešije horúcou letnou ihlou, má vzísť z lanského snehu.

Juraj Kucka Čítajte viac Bez zázraku, bez víťazstva, bez gólu. Sturm ukončil európsku púť Slovana. Weiss: Odohrali sme výborný zápas

Slovan v zime síce priviedol Rodriguesa, no bol to kus za kus, keďže Čavrič odišiel. Spomínali sa ďalšie posily, no to sme už na Tehelnom poli počuli mnohokrát. Štvrtková správa o treste od FIFA je len ďalší zdvihnutý prst.

Kto dokáže rozšifrovať nevyslovené, tuší, že trénerovi Weissovi sa to nepáči. No bodaj by áno… Veľkým futbalovým snom – aj tým o Lige majstrov – predchádza poctivá a premyslená kancelárska práca.

Žiaľ, čaká ho prestupová panika a chaos.

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.