Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kamenár podpísal päťročnú zmluvu s FC Nantes

Slovenský futbalový reprezentant Ľuboš Kamenár podpísal päťročný kontrakt s francúzskym druholigovým klubom FC Nantes. Dvadsaťdvaročný brankár, ktorý doteraz pôsobil v petržalskej Artmedii, odlieta do Francúzska ešte vo štvrtok večer súkromným lietadlom prezidenta tohto klubu so slávnou minulosťou Waldemara Kitu.

02.07.2009 20:26
Meyong, SC Braga, Pohár UEFA Foto:
Ľuboš Kamenár v akcii.
debata

„Som veľmi rád, že sa to už celé ukončilo a skompletizovalo, aj keď mám určité obavy. Predovšetkým z rečovej bariéry, keďže Francúzi príliš nehovoria po anglicky. Uvidíme, aké to bude, začiatky sú vždy ťažké,“ povedal tesne po podpise kontraktu odchovanec trnavskej brankárskej školy, ktorý sa v tom čase nachádzal v letiskovej hale tesne pred nastúpením na palubu lietadla.

„Určite je to pre mňa posun vpred. Myslím si, že v slovenskej lige som už stagnoval. Navyše, z Petržalky by som sa asi ťažko dostal do niektorého popredného európskeho tímu, čo je mojím snom. Nantes je slávne mužstvo a hoci bude hrať teraz v II. francúzskej lige, nevadí mi to. Dôležité je, že by som mal pravidelne chytávať v kvalitnej súťaži,“ pokračoval vo svojich vyjadreniach Ľuboš Kamenár, ktorého čaká v najbližších hodinách a dňoch veľmi náročný program.

„Teraz letíme z Bratislavy do Paríža a odtiaľ do Nantes. Ráno potom absolvujem lekársku prehliadku a popoludní odcestujem za mužstvom na sústredenie. Autom by to bola cesta na 7 hodín, preto pôjdem opäť lietadlom. Bude to určite hektické, ale verím, že to všetko zvládnem.“

Člen A-tímu slovenskej reprezentácie, ktorý má zatiaľ na svojom konte jediný štart v seniorskom výbere, si už pochopiteľne aj čo-to zisťoval o tíme, do ktorého ide. „V kádri sú dvaja Balkánci, jedným z nich je Ivan Klasnič. Verím, že práve s nimi si budem aspoň trochu rozumieť a pomôžu mi v adaptácii sa v cudzom prostredí,“ dodal Ľuboš Kamenár.

debata chyba