Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Išiel by bojovať na Ukrajinu? Obranca Arsenalu dal jasnú odpoveď, domov už poslal milión libier

Ukrajinský futbalista v službách anglického klubu Arsenal Londýn Oleksandr Zinčenko povedal, že ak by ho ukrajinská armáda povolala, odišiel by z Premier League a išiel by bojovať na front.

06.04.2024 21:16
Oleksandr Zinčenko, Volodymyr Zelenskij, Andrij... Foto:
Oleksandr Zinčenko, Volodymyr Zelenskij a Andrij Ševčenko.
debata (4)

Ako referuje web The Guardian, dvadsaťsedemročný hráč to povedal v relácii BBC Newsnight. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tento týždeň podpísal zákon o znížení veku pre mobilizáciu armády z 27 na 25 rokov.

"Myslím si, že je to jasná odpoveď. Išiel by som (bojovať),“ povedal Zinčenko, ktorý má na konte 60 duelov v drese ukrajinskej reprezentácie.

Zinčenko poznamenal, že do rusko-ukrajinského konfliktu je zapojených mnoho kamarátov zo školských čias.

Kevin De Bruyne Čítajte viac Dúbravka vychytal čisté konto i výhru pre Newcastle. Haaland skóroval, mužom zápasu bol De Bruyne

"Je ťažké pochopiť, že len nedávno sme boli v rovnakej škole, hrali sme na ihrisku alebo na futbalovom ihrisku a teraz musia brániť našu krajinu,“ povedal niekdajší hráč Manchestru City, ktorý sa na Britské ostrovy presunul po ME 2016 z ruskej Ufy.

Rodák zo Žytomyrskej oblasti priznal, že od ruskej invázie vo februári predminulého roka daroval približne milión libier na pomoc ľuďom vo svojej krajine.

"Viem, že si možno niektorí ľudia myslia, že je pre mňa oveľa jednoduchšie byť tu (v Londýne), ako byť tam (na Ukrajine). Naozaj dúfam, že táto vojna sa čoskoro skončí,“ skonštatoval Zinčenko.

Ana Markovičová kritizuje ruských športovcov Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Chorvátska futbalová reprezentantka Ana...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #arsenal #vojna na Ukrajine #Oleksandr Zinčenko