Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čisté umenie. Hanckovu víkendovú bombu vychvaľuje aj jeden z najlepších útočníkov svojej éry

Slovenský futbalový reprezentant Dávid Hancko v tejto sezóne zažíva najlepšiu etapu kariéry. Darí sa mu v reprezentácii, v klube patrí medzi opory.

02.04.2024 08:01 , aktualizované: 08:12
Dávid Hancko Foto:
Hanckov gól neušiel pozornosti jedného z najslávnejších odchovancov Feyenoordu.
debata

Počas veľkonočného víkendu si pripísal druhý ligový gól v aktuálnom ročníku. Spolu s ďalším Slovákom Leom Sauerom výrazne prispeli k výhre Feyenoordu Rotterdam nad Utrechtom.

Hancko sa presadil v 71. minúte po individuálnej akcii, kedy sa na hranici šestnástky zbavil protihráča a nekompromisnou strelou poslal svoj tím do vedenia.

To neušlo ani pozornosti bývalého holandského útočníka Robina van Persieho, ktorý Slovákovu bombu zdieľal na sociálnej sieti.

„Čisté umenie. Parádny zásah, Dávid,“ napísal k zásahu 26-ročného stopéra. Príspevok má vyše 3000 lajkov.

40-ročný van Persie momentálne pôsobí ako asistent trénera A-tímu a kouč juniorky práve vo Feyenoorde, kde sa začala jeho parádna futbalová púť.

Aj keď ho celú kariéru viac ako obrancovia súpera trápilo vlastné telo a časté zranenia, stihol toho pomerne dosť. Za holandskú reprezentáciu odohral 102 zápasov a s 50 gólmi je jej najlepším strelcom v histórii.

Na majstrovstvách sveta 2010 sa s Holandskom prebojoval do fínále, majstrami sveta sa však vďaka Andresovi Iniestovi stali Španieli.

Na klubovej úrovni si urobil meno v londýnskom Arsenale, kde po odchode Thierryho Henryho prebral úlohu ofenzívnej hrozby tímu.

Tú napriek častým zdravotným ťažkostiam plnil na výbornú, no túžil po veľkej trofeji. Pred sezónou 2012/2013 sa rozhodol vymeniť dres a zamieril do Manchestru United. V máji 2013 sa už tešil z titulu anglického majstra.

Bývalé hviezdy, ktoré stále behajú po trávnikoch Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Niektorých si možno pamätáme ako mladíkov,...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Robin van Persie #Feyenoord Rotterdam #Dávid Hancko #Eredivisie