Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdny Haaland v kríze. Nedal penaltu Slovákom, neskóroval päť zápasov: Ako hráč zo štvrtej ligy

Dlhých 75 zápasov za sebou neskončil zápas, v ktorom nastúpili futbalisti Manchestru City, bezgólovou remízou. To sa zmenilo v nedeľu večer, keď obhajca titulu v Premier League privítal Arsenal. Nepresadil sa ani hviezdny útočník Erling Haaland.

01.04.2024 09:45
Erling Haaland Foto:
Erling Haaland sa netešil z gólu už v piatich súťažných zápasoch.
debata

Nórskeho kanoniera Citizens starostlivo strážili obrancovia Arsenalu Gabriel Magalhães a William Saliba. V štúdiu Sky Sport bol k Haalandovi neúprosne kritický legendárny Roy Keane, ktorého úspešná kariéra je spojená s mestským rivalom City, Manchestrom United.

Manchester City potreboval v zápase proti Arsenalu zvíťaziť, aby sa mu cesta za obhajobou majstrovského titulu ešte viac neskomplikovala.

Z celkovo 12 striel domácich ale len jedna zamierila medzi tri tyče, a keďže ani hostia nepremenili niekoľko nádejných protiútokov v prvom polčase, zápas sa skončil bezgólovou remízou.

Frida Maanumová Čítajte viac Bezvládny pád na trávnik, osem desivých minút. Futbalistka Arsenalu skolabovala počas finále

Haaland sa v stretnutí skoro k čomu nedostal, v úvodnom dejstve mal dokonca len sedem dotykov s loptou. Najbližšie ku gólu bol v 84. minúte, keď k nemu po hlavičke Joška Gvardiola prepadla lopta k zadnej žrdi, ale nórsky útočník loptu netrafil.

Okrem spomínaného momentu bol aktuálne najlepší strelec Premier League pozorne strážený a na gól čaká už päť súťažných zápasov, vrátane duelov v reprezentácii Nórska. V národnom tíme mu v nedávnom prípravnom stretnutí proti Slovensku (1:1) chytil penaltu brankár Marek Rodák.

„Úroveň jeho hry je biedna. A neplatí to len pre zápas s Arsenalom. Myslím si, že jeho prihrávky do priestoru a hra hlavou sú najlepšie na svete, ale inak je herne zlý. Musí sa zlepšiť, inak je na úrovni hráča z League 2 (štvrtá najvyššia súťaž v Anglicku),“ podrobil Nóra kritike v štúdiu Sky Sports Roy Keane.

PSG Čítajte viac Škriniar je späť v základnej zostave PSG. Slovák prispel k výhre Parížanov v prestížnom Le Classique

Bývalý tvrdý stredopoliar vyhral v drese Manchestru United sedemkrát Premier League a v roku 1998 sa tešil aj z víťazstva v Lige majstrov. „Jeho medzihra sa musí zlepšiť. Ako útočník je fantastický, ale mal by byť oveľa viac všestranný,“ dodal Keane.

Pre Manchester City sa v nedeľu skončila aj dlhá séria 57 zápasov, v ktorých na domácom štadióne strelil aspoň jeden gól. Po remíze 0:0 tak stráca na vedúci Liverpool tri body, na druhý Arsenal jeden bod. Cesta za obhajobou titulu bude pre zverencov trénera Pepa Guardiolu ešte veľmi zložitá.

Chorvátska Ivanka zavelila: Ide sa na Euro! Fotogaléria - 37 fotiek Všetky fotky
Ivana Knollová sa už neukazuje iba na...
Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #manchester city #Arsenal FC #Erling Haaland