Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas v Getafe museli prerušiť pre rasové útoky domácich priaznivcov

Zápas 30. kola španielskej futbalovej La Ligy medzi Getafe a FC Sevilla (0:1) museli prerušiť.

30.03.2024 20:04
Sevilla Foto:
Fanúšikovia na zápase Getafe - Sevilla.
debata

Dôvodom boli rasové útoky domácich priaznivcov na Marcosa Acuňu zo Sevilly. Po zápase sa stal terčom urážok aj tréner tímu Quique Sanchez Flores.

Rozhodca Javier Iglesias prerušil hru v 68. minúte, keď diváci na Acuňu nevhodne pokrikovali. Hra pokračovala po tom, čo hlásateľ upozornil priaznivcov Getafe, aby nepoužívali rasistické alebo xenofóbne výrazy. Flores po záverečnom hvizde uviedol, že aj na jeho adresu smerovali urážky.

"Som hrdý na každý pór v mojom tele. Jedna vec je byť Róm a druhá je byť za to urážaný. Niektorí fanúšikovia si myslia, že na štadióne môžu povedať, čo chcú. Deje sa to všade.

Adam Štefanec Čítajte viac Kaplána z Turzovky sledoval aj Newcastle United: Hymna Ligy majstrov? Je to vznešená hudba, akoby sa do kostola aj hodila

Sme ľudia, ktorí sem prichádzajú pracovať v pokoji a chcú byť rešpektovaní. Ale v týchto časoch, keď napredujeme toľkými spôsobmi, nás títo jednotlivci ťahajú dozadu," citovala Sancheza agentúra AP.

K incidentu došlo len štyri dni po tom, čo Španielsko odohralo v Madride prípravný duel s Brazíliou (3:3), ktorý venovali boju proti rasizmu na štadiónoch.

Terčom urážok je už dlhšiu dobu aj brazílsky útočník Vinicius Junior v službách Realu Madrid. Ten vyjadril kritiku voči neschopnosti futbalových orgánov podniknúť účinné kroky na ochranu jeho a ostatných hráčov.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Sevilla #Getafe