Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mňa, chlapca z malého Slovenska, chce anglický veľkoklub? Škrtel spomína na Liverpool. Mal jeho odchod na svedomí Klopp?

Dnešný šláger medzi Liverpoolom a Manchestrom City si priamo na štadióne pozrie aj bývalý slovenský reprezentant Martin Škrtel. Ten pôsobil v drese The Reds deväť rokov a patrí medzi legendy klubu.

10.03.2024 05:40
Skrtel a Poborsky Foto:
Martin Škrtel sa na trávniku stretol aj s českou legendou Manchestru United Karlom Poborským.
debata

V rozhovore pre český web iDnes sa Škrtel vrátil ku koncu kariéry, ktorý oznámil pred dvoma rokmi.

„V hlave som sa s tým úplne nezmieril. Skončil som vtedy nedobrovoľne. V bolestiach a pre zranenie. Občas ale vybehnem na ihrisko. Dokonca aj s legendami Liverpoolu. Hrali sme už proti Manchestru United a Celtiku, najbližšie nás čaká Ajax,“ vraví Škrtel.

Marek Hamšík o živote po kariére
Video

Priblížil aj, ako to bolo s jeho vizážou holohlavého „tvrďasa“.

„Počas kariéry pre mňa bolo pohodlnejšie oholiť si hlavu a nič neriešiť. Nerobil som to preto, aby som vyzeral drsne. Bol som to skrátka ja,“ vysvetľuje Škrtel, ktorý zažije dnes na Anfielde ako divák premiéru.

„Proti City sa môže rozhodovať o titule. Stretnú sa dve najlepšie tímy Anglicka. Som zvedavý ako to dopadne,“ mieni bývalý slovenský reprezentant.

Prestup do Liverpoolu si spočiatku vôbec nepripúšťal. Nechcel veriť tomu, že o chalana z malého Slovenska by sa mohol zaujímať anglický veľkoklub.

Britain Soccer Premier League Čítajte viac Boj o titul v Anglicku sa zamotáva. Arsenal je znova na čele, Havertz rozhodol gólom v závere

Počas takmer deviatich rokov zažil piatich trénerov.

„Vybral si ma Rafael Benitez, s ktorým som stále v kontakte. Skvelé vzťahy som mal aj s Royom Hodgsonom, Kennym Dalglishom, Brendanom Rodgersom či Jürgenom Kloppom. Na trénerov som mal šťastie. Aj vďaka nim som sa dostal vysoko,“ spomína Škrtel.

Rok po príchode Nemca z klubu odišiel. „Nebolo to kvôli nemu. Sám som cítil, že po zranení a takmer deviatich rokoch v jednom klube potrebujem zmenu. Nebránili mi v tom. Keď sa potom ozvali z Fenerbahce všetky strany sme sa rýchlo dohodli,“ ozrejmuje Škrtel.

Zaspomínal si aj na prvé dni s charizmatickým trénerom.

„Zvolal všetkých hráčov do jednej zasadačky a postavil pred nás všetkých zamestnancov klubu. Povedal nám vtedy: Vidíte, koľko ľudí tu drie, aby ste sa cítili komfortne? Záležalo mu na detailoch. Nahradiť jedného z najlepších manažérov na svete nebude jednoduché,“ zamýšľa sa Škrtel.

Zároveň dodal, že Klopp svoj odchod z Liverpoolu načasoval správne.

Rodák z Handlovej priblížil aj ako blízko bol k prestupu do Sparty Praha, ktorý napokon nevyšiel a on sa na niekoľko rokov usadil v Turecku.

Jude Bellingham Čítajte viac Pôjdeš so mnou večer po zápase domov? Hviezdu Realu dostala reportérka do rozpakov, jeho reakcia baví internet

„Mal som rozhovory s vedením Sparty aj s Tomášom Rosickým a musím povedať, že mi to lichotilo. Nechcem nikoho uraziť, ale Sparta je podľa mňa najväčším klubom v Česku,“ vraví Škrtel.

Priznal, že po skončení aktívnej kariéry bolo v hre jeho pôsobenie v štruktúrach Spartaka Trnava.

„Bavili sme sa o nejakej forme spolupráce ale k dohode neprišlo,“ uvádza Škrtel.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #Liverpool FC