Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trestá tréner Mbappého za odchod do Realu? Enrique stiahol hviezdu z hry, Francúz urobil nevídaný krok

Francúzsky kanonier Kylian Mbappé bol vystriedaný už cez polčas zápasu Ligue 1 medzi AS Monako a Paríž St. Germain (0:0). Španielske médiá v tom vidia trest za dohodu útočníka s Realom Madrid.

02.03.2024 10:50
Kylian Mbappé Foto:
Kylian Mbappé si to po prestávka nenamieril za spoluhráčmi na lavičku (na snímke s Ousmanom Dembelem), ale sadol si na tribúnu vedľa svojej matky.
debata

A veľký rozruch najmä v španielskych médiách vyvolalo nielen samotné striedanie, ale aj správanie Mbappého na začiatku druhého polčasu.

Namiesto toho, aby sa hviezdny útočník pripojil k svojim spoluhráčom na lavičku Paríža a sledoval druhý polčas, odišiel na tribúnu.

Už v civile prezlečený sa prešiel po tartanovej dráhe štadióna Louisa II, pozdravil divákov na tribúne, dokonca sa vyfotografoval s hosteskou. Napokon zamieril na tribúnu, kde sa pripojil k svojej matke Fayze Lamariovej.

Madridský denník mal v nečakaných scénach z Monaka hneď jasno: „Luis Enrique trestá Mbappého a núti ho vystriedať cez polčas.“ Španielsky tréner prevzal po zápase plnú zodpovednosť za striedanie klenotu, ktorý už o pár mesiacov oblečie dres Realu Madrid.

„Je to na sto percent rozhodnutie trénera. Myslím si, že skôr či neskôr si musíme zvyknúť hrať bez Kyliana Mbappého. Je to moje rozhodnutie, ktoré robím so zámerom urobiť to najlepšie pre tím,“ cituje Le Parisien pozápasové slová Enriqueho.

SR Bratislava Šport Futbal FL 22. kolo Slovan Trnava BAX Čítajte viac Moment starý už 27 rokov. S mamou sme pri rádiu plakali, spomína na traumu Gašparík

AS sa vrátil k zvláštnemu správaniu Mbappého na začiatku druhého polčasu. „Nevysloveným pravidlom je, že vymenení hráči sledujú koniec zápasu so spoluhráčmi na lavičke. Kamery však zachytili Mbappého, ako sa usmieva a telefonuje, akoby zápas nepokračoval,“ napísal španielsky denník.

Marca označila jeho správanie dokonca za neslýchané. Moment vyvoláva otázniky nad ďalším vyťažením Francúza počas jeho posledných dní v Paríži St. Germain. Či išlo o zámer, alebo bolo v hre prípadné zranenie, sa dozvieme už v utorok.

Francúzsky šampión nastúpi v San Sebastiane na odvetu osemfinále Ligy majstrov proti Realu Sociedad.

Poľská rozhodkyňa Karolina Bojar Stefaňská Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Rozhodkyňa, právnička, influencerka, modelka,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Paríž St. Germain #Luis Enrique #Kylian Mbappé