Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V šlágri bolo šancí na desať gólov, City napokon zachránilo aspoň bod. Arsenal opäť nadelil debakel

Futbalisti Newcastlu United so slovenským brankárom Martinom Dúbravkom remizovali v 25. kole anglickej Premier League s AFC Bournemouth 2:2.

17.02.2024 20:38
847697979 Foto:
Haaland sa do listiny strelcov nezapísal.
debata

Dúbravka v zápase s Bournemouthom zneškodnil v prvom polčase tri šance Dominica Solankeho, ale po prestávke sa v riskantnej malej domov nešťastne podšmykol a útočník hostí poľahky otvoril skóre.

„Straky“ odpovedali o sedem minút neskôr gólom Anthonyho Gordona z pokutového kopu, no od 69. minúty znovu prehrávali, keď Antoine Semenyo po rýchlom výpade prekonal Dúbravku prudkou strelou spoza šestnástky.

Bod pre domácich zachránil v druhej minúte nadstaveného času Matt Ritchie. Newcastle zostal v tabuľke na 7. mieste, Bournemouth je priebežne trinásty.

liver - chelsea  9 Čítajte viac Šláger anglickej ligy Manchester City - Chelsea FC sme sledovali ONLINE

Liverpool sa na ihrisku Brentfordu ujal vedenia v 35. minúte, keď po dlhom odkope vysunul Diogo Jota hlavičkou Darwina Nuneza a ten preloboval súperovho brankára Marka Flekkena.

Po prestávke úradoval striedajúci Mohamed Salah, egyptský útočník nastúpil prvýkrát po zranení zadného stehenného svalu, ktoré utrpel na Africkom pohári národov.

Najprv prihral na gól Alexisovi Mac Allisterovi a následne zvýšil na 3:0 pre „The Reds“. Domáci odpovedali gólom Ivana Toneyho, no záverečné slovo mal ďalší striedajúci hráč Cody Gakpo, ktorý využil zaváhanie Samana Ghoddosa.

Škvrnou na triumfe hostí boli zranenia Curtisa Jonesa a Dioga Jotu, ktorí museli opustiť ihrisko už v prvom polčase, v prestávke striedal aj Nunez. Brentford utrpel tretiu prehru z uplynulých štyroch stretnutí a figuruje priebežne na 14. mieste.

847631531 Čítajte viac Obrovská chyba Dúbravku. Likvidoval jednu šancu za druhou, gól súperovi napokon daroval ako na podnose

Futbalisti Manchestru City remizovali s FC Chelsea 1:1. Skončila sa tak ich víťazná séria vo všetkých súťažiach, ktorá trvala 11 zápasov. Úradujúci anglický majster figuruje v tabuľke na treťom mieste s päťbodovým mankom na vedúci Liverpool a dvojbodovým na druhý Arsenal, konkurenti však odohrali o zápas viac.

Chelsea sa na Etihad Stadium ujala vedenia na konci prvého polčasu zásluhou bývalého hráča „Citizens“ Raheema Sterlinga.

Domáci sa dočkali vyrovnania v 83. minúte, keď Rodri skóroval aj s prispením teču. Zverenci Pepa Guardiolu sa tak vyhli prvej prehre od 6. decembra, keď nestačili na Aston Villu. Na domácej pôde neprehrali už 34 zápasov v rade. Chelsea patrí v tabuľke 10. priečka.

Arsenal triumfoval na ihrisku Burnley aj vďaka dvom gólom Bukaya Saku 5:0 a v PL vyhral piaty zápas za sebou. Tottenham prekvapujúco podľahol Wolverhamptonu 1:2 a v lige utrpel prvú prehru od 28. decembra.

Premier League – 25. kolo:
FC Brentford – FC Liverpool 1:4 (0:1)
Góly: 75. Toney – 35. Nunez, 55. Mac Allister, 68. Salah, 84. Gakpo

FC Burnley – FC Arsenal 0:5 (0:2)
Góly: 42. a 47. Saka (prvý z 11 m), 4. Ödegaard, 66. Trossard, 78. Havertz

FC Fulham – Aston Villa 1:2 (0:2)
** Góly:** 64. Muniz – 22. a 56. Watkins
/M. Rodák (Fulham) na lavičke náhradníkov/

Newcastle United – AFC Bournemouth 2:2 (0:0)
Góly: 58. Gordon (z 11 m), 90.+2 Ritchie – 51. Solanke, 69. Semenyo
/M. Dúbravka (Newcastle) chytal celý zápas/

Nottingham Forest – West Ham United 2:0 (1:0)
Góly: 45.+5 Awoniyi, 90.+4 Hudson-Odoi, ČK: 71. Phillips (West Ham) po 2. ŽK

Tottenham Hotspur – Wolverhampton Wanderers 1:2 (0:1)
Góly: 46. Kuluševski – 42. a 63. Gomes

Manchester City – FC Chelsea 1:1 (0:1)
Góly: 83. Rodri – 42. Sterling

Martin Braithwaite patrí k najbohatším futbalistom Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Hrá v druhej lige a jeho najväčším úspechom je...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #manchester city #Chelsea FC #Arsenal FC