Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real vyhral piatykrát sebou, výbuch Barcelony. Na čele tabuľky je stále Girona

Futbalisti Realu Madrid vyhrali v Las Palmas 2:1 a dosiahli piaty triumf za sebou.

27.01.2024 18:23
Real Madrid Foto:
Gólová radosť futbalistov Realu Madrid na ihrisku Las Palmas.
debata

Futbalisti Villarrealu triumfovali v sobotňajšom zápase 22. kola španielskej La Ligy na pôde FC Barcelona 5:3. V zápase plnom zvratov stratila „žltá ponorka“ vedenie 2:0, no v deviatej minúte nadstaveného času rozhodol o zisku troch bodov pre hostí nórsky útočník Alexander Sörloth. Pre Villarreal to bolo prvé víťazstvo na ihrisku súpera od 30. októbra minulého roka.

„Blaugranas“ prehrávali po góloch Gerarda Morena a Iliasa Akhomacha v 54. minúte 0:2. Favorit stretnutia však po hodine hry zaradil na vyšší prevodový stupeň a v priebehu jedenástich minút otočil stav vo svoj prospech, keď sa postupne presadili Ilkay Gündogan, Pedri a vlastný gól si strelil Eric Bailly.

Mimoriadnu zápletku duelu dodal v 84. minúte presný zásah Goncala Guedesa, ktorý vyrovnal na 3:3. Katalánci chceli v nadstavenom čase strhnúť víťazstvo na svoju stranu a na chvíľu sa radovali z nariadeného pokutového kopu v ich prospech.

Strieľaný center Gündogana zasiahol do ruky brániaceho Santiho Comesanu a hlavný rozhodca Jose Luis Munuera Montero ukázal na biely bod. Do hry však vstúpil VAR, ktorý preukázal, že Comesana neurobil rukou žiadny pohyb smerom k lopte, tá ho iba nastrelila do lakťa a po vzhliadnutí videa arbiter penaltu odvolal.

suslov hellas Čítajte viac Duda nepremenil jedenástku, Suslov áno. Hellasu pomohol k zisku bodu

V deviatej minúte nadstavenia chceli byť domáci až príliš konštruktívni pri rozohrávke, keď najskôr nedorozumenie predviedol 17-ročný Pau Cubarsi s brankárom Inakim Penom. Následne nepresne prihral Ronald Araujo, čo využil dôrazný Sörloth – 4:3. V záverečných sekundách ešte pridal poistku po rýchlom brejku Jose Luis Morales.

Real Madrid potvrdili úlohu favorita a zvíťazili na pôde UD Las Palmas 2:1. „Biely balet“ otočil nepriaznivý stav z 0:1 a posunul sa späť na čelo tabuľky o dva body pred Gironu. Real zaznamenal piaty ligový triumf za sebou. Madridčania na Kanárskych ostrovoch prehrávali v 53. minúte po góle Javiera Munoza.

Vyrovnanie prišlo v 65. minúte, keď sa presadil Vinicius Junior a hrdinom hostí sa stal v 84. min francúzsky stredopoliar Aurelien Tchouameni, ktorý rozhodol hlavičkou po rohu Toniho Kroosa. Nováčik súťaže po rovnakom priebehu stratil na začiatku nového kalendárneho roka aj duel proti FC Barcelona (1:2).

V nedeľu Girona vyhrala vo Vigu 1:0 a figuruje na čele tabuľky, kde majú o bod viac ako druhý Real Madrid, ktorý má však zápas k dobru. O triumfe hostí rozhodol gólom v 20. minúte útočník Portu.

La Liga – 22. kolo

NEDEĽA

Celta Vigo – Girona FC 0:1 (0:1)
Gól: 20. Portu

SOBOTA

UD Las Palmas – Real Madrid 1:2 (0:0)
Góly: 53. Munoz – 65. Vinicius Junior, 84. Tchouameni

Real Sociedad San Sebastián – Rayo Vallecano 0:0

FC Barcelona – Villarreal CF 3:5 (0:1)
Góly: 60. Gündogan, 68. Pedri, 71. Bailly (vlastný) – 41. Moreno, 54. Akhomach, 84. Guedes, 90.+9 Sörloth, 90.+12 Morales

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #futbal #Real Madrid #la liga