Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chápem, že je to šok, hovorí Klopp vo videu. Strojca novodobej zlatej éry Liverpoolu končí

Nemecký futbalový tréner Jürgen Klopp oznámil koniec svojho pôsobenia v Liverpoole. K tomuto kroku chce pristúpiť na konci prebiehajúcej sezóny.

26.01.2024 11:57 , aktualizované: 12:40
768237261 Foto:
Klopp s Liverpoolom vyhral titul aj Ligu Majstrov.
debata

Pre fanúšikov klubu nahral video, v ktorom vysvetľuje, že dôvodom nečakaného rozhodnutia je nedostatok zápalu a energie, ktorý nemecký kouč začína pociťovať.

„Chápem, že v tejto chvíli je to pre mnohých šok,“ uviedol pre oficiálnu klubovú stránku. Milujem na tomto klube úplne všetko. Mesto, fanúšikov, tím, personál, všetko.

A to, že som sa napriek tomu rozhodol odísť, dokazuje moje presvedčenie, že to musím urobiť," uviedol Klopp pre oficiálnu klubovú stránku.

Rozhodnutie zdôvodnil vyčerpaním: „Je to tým, že mi dochádza energia. Samozrejme, teraz nemám problém a som v poriadku, no už dlhšie som vedel, že to raz budem musieť oznámiť. Viem, že túto prácu nemôžem robiť znova a znova a znova a znova.“

Päťdesiatšesťročný kouč klub informoval o svojom odchode už v novembri. "Keď sme spolu hovorili o potenciálnych podpisoch a letnom kempe, napadla my myšlienka, že možno už v klube nebudem.

Sám som zostal prekvapený, no začal som o tom naozaj uvažovať. Minulá sezóna bola super-ťažká a boli momenty, keď by v iných kluboch asi padlo rozhodnutie ukončiť spoluprácu.

Miroslav Karhan Čítajte viac Dodnes si spomínam, ako nás Klopp vyhecoval, ja nie som fanúšik veľkých rečí. Keď ľudia odchádzali z Bratislavy so zvesenými hlavami, bolo to škaredé

Pre mňa bolo veľmi dôležité, že môžem pomôcť dostať tento tím naspäť na správnu cestu. Odchod nie je úplne to, čo chcem urobiť, ale to, čo si myslím, že je stopercentne správne," dodal Klopp.

Nemec prišiel do Liverpoolu v roku 2015 a je jediný tréner v histórii klubu, ktorému sa podarilo vybojovať všetkých šesť najväčších trofejí.

Na konte má triumfy v Lige majstrov (2018/19) a Premier League (2019/20), s tímom tiež získal Anglický pohár FA (2021/22), anglický Ligový pohár (2021/22), anglický Superpohár (2022/2023) i európsky Superpohár UEFA (2019/20).

Zárobky futbalových klubov v sezóne 2022/2023 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Ktoré kluby v minulej sezóne zarobili najviac?...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #Jürgen Klopp #Liverpool FC