Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hancko na lane špičkového klubu. Anglický gigant chce z neho urobiť najdrahšieho Slováka v histórii

Len nedávno podpísal novú zmluvu, ale to nebráni elitným európskym klubom, aby sa ho snažili zlanáriť do svojich služieb. Záujem gigantov je veľký a Dávid Hancko z Feyenoordu Rotterdam patrí medzi najžiadanejších futbalistov na starom kontinente.

18.01.2024 08:57
hancko futbal Foto:
Dávid Hancko v drese Feyenoordu.
debata

Agent reprezentačného stopéra Branislav Jašurek v minulotýždňovom rozhovore pre Športweb pripustil, že vzhľadom na Hanckovu trhovú hodnotu sa o neho reálne zmôže zaujímať 10–15 klubov v Európe.

V rozhovore pre TV Nova zašiel ešte ďalej a potvrdil, že jedným z týchto klubov je FC Liverpool. Aktuálny líder anglickej Premier League by rád vystužil zadné rady a Hancko by mu pasoval do systému.

Anglické médiá referujú, že Liverpool za 26-ročného obrancu ponúka 40 miliónov eur. Ak by sa transfer zrealizoval, tak zrejme až v lete. Je nepravdepodobné, že Feyenoord by pustil svoju oporu v januárovom prestupovom termíne.

Netherlands Soccer Europa League Čítajte viac Hancko ako náhrada Škriniara? Záujem majú iba veľkokluby. Lobotka pravidelne debatuje s vedením Neapola

"Rotterdam bojuje o postup do Ligy majstrov a mohol by sa unáhleným prestupom pripraviť o zaujímavú čiastku, ak by ho predal už teraz.

Navyše, ak holandský majster postúpi do najprestížnejšej klubovej súťaže opäť, zarobí päťdesiat miliónov eur. A netreba zabúdať na to, že sezóna je v plnom prúde," povedal nám Jašurek.

Ak by prestup za 40 miliónov dostal zelenú, rodák z Prievidze by sa stal najdrahším slovenským futbalistom v histórii.

Prekonal by rekord Milana Škriniara, ktorý v roku 2017 prestúpil zo Sampdorie Janov do Interu Miláno za 34 miliónov eur.

811230719 Čítajte viac Skóroval v rozhodujúcom zápase o titul či v derby. Slovan sa rozlúčil s oporou zadných radov

Dvadsať miliónov eur a viac stáli ešte traja slovenskí futbalisti: Vratislav Greško (z Inter Miláno do Parmy v roku 2002 za 21,5 milióna), Marek Hamšík (z SSC Neapol do Dalian Yifang v roku 2019 za 20,5 milióna) a Stanislav Lobotka (zo Celty Vigo do SSC Neapol v roku 2020 za 20 miliónov.)

Hancko aktuálne svoju budúcnosť nerieši, minulý mesiac sa dohodol s Feyenoordom na predĺžení súčasného kontraktu až do konca júna 2028.

Slovenský stopér sa pripravuje na blížiaci sa štart jarnej časti Eredivisie, ktorý je na programe už tento víkend. Rotterdam sa predstaví v nedeľu na ihrisku Vitesse.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #leto #futbal #prestup #FC Liverpool #Feyenoord Rotterdam #Dávid Hancko