Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nočná mora sa končí. Henderson uteká zo zlatej klietky, so saudským klubom ukončil zmluvu

Anglický futbalista Jordan Henderson sa dohodol so saudskoarabským klubom Al Ettifaq na ukončení trojročnej zmluvy, ktorú podpísal počas minulého leta.

17.01.2024 10:35
829375488 Foto:
Jordan Henderson bol dlhé roky súčasťou Liverpoolu.
debata

Tridsaťtriročný stredopoliar už opustil tréningový kemp tímu v Abú Zabí a podľa britského portálu The Athletic je blízko k prestupu do Ajaxu Amsterdam.

Reprezentant „Albiónu“ strávil v saudskoarabskej Pro League iba šesť mesiacov, počas ktorých odohral 17 ligových stretnutí, na ďalšie dve nastúpil v King Cupe.

Karim Benzema Čítajte viac Arabom došla trpezlivosť, držiteľ Zlatej lopty v klube skončil. Vráti sa hviezda do Realu Madrid?

Predčasné ukončenie kontraktu je v procese finalizácie. Hlavný tréner Ajaxu John van't Schip v pondelok potvrdil záujem, no v tom čase sa ešte Al Ettifaq zdráhal realizovať prestup.

Tridsaťtriročný bývalý stredopoliar Liverpoolu získal s anglickým klubom v ročníku 2018/19 titul v Lige majstrov a o rok neskôr aj na MS klubov.

V tejto sezóne odohral v národnom mužstve šesť zápasov v kvalifikácii na ME 2024.

Anglický reprezentant bol po prestupe do exotiky terčom kritiky, keďže ako bojovník za ľudské práva podľa kritikov zapredal svoje ideály.

Vadil mu aj diametrálne odlišný životný štýl či tropické teploty. Problémom mali byť aj malé divácke návštevy na väčšine zápasov.

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #prestup #Saudská Arábia #Jordan Henderson