Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlé správy pre PSG, katastrofa pre Slovensko. Hrozí, že Škriniarova sezóna sa skončila už v januári

Futbalisti Paríža Saint-Germain triumfovali vo francúzskom Superpohári desiaty raz za uplynulých 11 sezón.

04.01.2024 14:44
834074220 Foto:
Milan Škriniar oslavuje zisk francúzskeho superpohára.
debata (2)

Na strane víťazov nedohral duel proti Toulouse (2:0) slovenský reprezentačný kapitán Milan Škriniar, ktorého zranenie si podľa trénera Luisa Enriqueho vyžiada niekoľkozápasovú pauzu. Iné zdroje sú ďaleko pesimistickejšie a hovoria o operácii.

Parížania uspeli v tradičnom súboji medzi víťazom Ligue 1 a Francúzskeho pohára už dvanásťkrát. Superpohár sa za uplynulých 15 rokov zvyčajne hral na začiatku sezóny a v zahraničí na neutrálnej pôde.

Minulý rok bol dejiskom izraelský Tel Aviv. Tohtoročný duel sa mal pôvodne hrať v auguste v Thajsku, následne sa však odložil a namiesto neutrálnej pôdy sa konal v Parku princov.

Výhodu domáceho prostredia PSG využili prakticky ihneď, keď v 3. minúte otvoril skóre Lee Kang-in. Do polčasu zvýšil na rozdiel dvoch gólov útočník Kylian Mbappe a hostia už nedokázali reagovať.

„V prvom polčase hrali hráči výnimočne. Bolo to najlepších 45 minút od začiatku môjho pôsobenia v Paríži,“ citovala Enriqueho agentúra AFP.

Debut v drese Paríža absolvoval iba tri dni po prestupe zo Sao Paola 20-ročný brazílsky obranca Lucas Beraldo, ktorý v 71. minúte vystriedal zraneného Škriniara.

„Nie je to ľahké zranenie, takže počkáme, čo ukážu testy. Som si však istý, že v najbližších zápasoch bude mimo hry,“ povedal Enrique o slovenskom obrancovi.

Skeptickejší pohľad ponúkol RMC Sport, podľa ktorého si zranenie Slovákovho ľavého členku môže vyžiadať niekoľkomesačnú absenciu. V hre je až možnosť operačného zákroku, ktorý by pre Škriniara znamenal koniec sezóny a prišiel by tak o európsky šampionát v Nemecku.

834153127 Čítajte viac V klube sa o to nikto nezaujíma. Mbappé hovoril o svojej budúcnosti a motivácii pre tento rok

Až viac ako mesiac môžu chýbať PSG juhokórejský stredopoliar Lee Kang-in, ako aj marocký pravý obranca Achraf Hakimi.

Oboch čakajú reprezentačné povinnosti, keďže sú na programe Ázijský pohár a Africký pohár národov, navyše ich tímy budú patriť do úzkeho okruhu favoritov na celkový triumf.

Finále afrického kontinentálneho šampionátu sa uskutoční 11. februára, Ázijský pohár v Katare vyvrcholí o deň neskôr.

Už 14. februára pritom čaká francúzskeho šampióna úvodný zápas osemfinále Ligy majstrov so španielskym Realom Sociedad San Sebastian.

Parížania majú opäť najvyššie ciele v najprestížnejšej klubovej súťaži. Získať „ušatú trofej“ sa im však v histórii klubu zatiaľ nikdy nepodarilo.

Hotel slovenských futbalistov počas EURO 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o hoteli, ktorý bude...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #zranenie #Superpohár #PSG #Luis Enrique #Milan Škriniar