Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rizikový Balotelli v Liverpoole sekal dobrotu. Nebola to náhoda, klub mu dal do zmluvy bizarnú klauzulu

Mario Balotelli sa v žiadnom klube veľmi dlho neohrial. Dôvodom boli nielen jeho náladové výkony na ihrisku, ale aj škandály, ktoré sa naňho lepili kamkoľvek sa pohol.

04.01.2024 18:11
718700241 Foto:
Balotelli počas angažmánu na Anfield Road.
debata

Preto sa napriek nepopierateľnému futbalovému nadaniu stal rizikovým tovarom a špičkové kluby od neho postupne dávali ruky preč.

V roku 2014 mu dal šancu Liverpool, no taliansky futbalista na Anfield Road odohral iba jednu sezónu, ďalšiu strávil na hosťovaní v AC Miláno a po návrate si rovno zbalil kufre a prestúpil do Nice.

Útočník s africkými koreňmi označil vtedajšieho lodivoda The Reds Brendana Rodgersa za „najhoršieho trénera, ktorého zažil“.

Lionel Messi, Luis Suárez, FC Barcelona Čítajte viac Rád hryzie súperov. K Messimu prichádza do Miami hviezdny spoluhráč, v minulosti spolu žiarili v Barcelone

Sezóna v Anglicku bola pre Balotelliho unikátna tým, že na jeho pomery sa správal výnimočne disciplinovane. V sezóne nevidel ani jednu červenú kartu, pritom počas predchádzajúcich rokov ich nazbieral až sedem.

Nedávno sa ukázalo, že Liverpool nenechal nič na náhodu. Do Balotelliho zmluvy vsunul raritnú klauzulu, ktorá je popísaná v knihe o futbalovom zákulisí s názvom Football Leaks: The Dirty Business of Football.

Klub sa v nej zaviazal, že ak Talian ovládne sám seba a počas každej sezóny v Liverpoole sa nenechá vylúčiť viac ako trikrát, na účte mu za každú úspešnú sezónu pribudne milión libier.

„Ak počas každej sezóny nebude hráč vylúčený trikrát a viac pre nevhodné správanie, pľuvanie, urážlivé slová alebo obscénne gestá, na konci každej sezóny mu 30. júna bude vyplatená bonusová odmena vo výške milióna libier,“ stojí v Balotelliho zmluve.

Fabinho Čítajte viac Futbalový svet rieši bizarnosť. Lukratívny prestup z Premier League môže stroskotať na psoch

Finančná motivácia na Balotelliho zabrala, počas sezóny 2014/2015 nevidel ani jednu červenú kartu.

Výkonmi však nepresvedčil a u trénera Rodgersa upadol v nemilosť, takže ďalšiu sezónu strávil na spomínanom hosťovaní.

Momentálne nastupuje za turecký klub Adana Demirspor, za ktorý v doterajšom priebehu sezóny nastrieľal tri góly, pričom odohral iba päť zápasov.

Najpopulárnejší športovci na instagrame Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Aj keď špičkoví športovci zarábajú milióny,...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Mario Balotelli #zmluva #vylúčenie #Liverpool FC #červená karta