Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona môže byť až tri roky bez Ligy majstrov

Ďalší problém pre futbalovú Barcelonu? Katalánsky veľkoklub môže byť od budúcej sezóny vylúčený z Ligy majstrov až na tri roky za porušenie finančného fair play.

24.12.2023 22:00
16 Pedri Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Uviedol to nemecký denník Welt am Sonntag s odkazom na dobre informovaný zdroj, podľa ktorého bolo účtovníctvo katalánskeho klubu značne chaotické. Výšku trestu sa má Barcelona podľa španielskeho denníka Marca dozvedieť vo februári.

Španielsky majster dostal už v júli od UEFA pokutu pol milióna eur za porušenie finančnej fair play. Dôvodom boli chybne vykazované zisky z predaja nehmotného majetku.

Teraz hrozí Barcelone oveľa ťažší postih kvôli porušeniu finančných predpisov UEFA, podľa ktorých sú kluby povinné mať v rovnováhe výdavky a príjmy. Hodnotí sa vždy posledný trojročný cyklus.

Barcelona v septembri oznámila čistý zisk 304 miliónov eur a zdalo sa, že hrozba trestu, ktorá sa nad zadlženým klubom vznášala dlhšiu dobu, je zažehnaná.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Zlomenina pred Štedrým dňom! Lobotka mal obrovskú smolu, od futbalu si poriadne oddýchne

Finančné regule UEFA sa však vzťahujú výhradne na futbalové obchody a posledná výročná správa Barcelony vykázala príjmy vo výške stoviek miliónov eur napríklad z predaja televíznych a marketingových práv a tiež z iných športov, ktoré nemajú na hodnotenie UEFA vplyv.

Podľa zákulisných informácií Welt am Sonntag mala Barcelona vo finančných záznamoch neporiadok a môže prísť o Ligu majstrov na dva až tri roky. „Čím väčšia strata, tým väčší trest,“ citoval denník svoj zdroj.

Futbaloví veteráni s najvyššou minutážou 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Dokazujú, že nepatria do starého železa....
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona