Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráčom roka podľa FIFA bude jedna z troch ofenzívnych hviezd. Ronaldo je z hry von

Najlepší futbalista roka 2023 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vzíde z trojice Lionel Messi, Kylian Mbappe a Erling Haaland.

14.12.2023 19:31
793232251 Foto:
Kylian Mbappé, Lionel Messi a Neymar Jr.
debata

Hráčkou roka sa stane jedna z trojice Aitana Bonmatiová, Jenni Hermosová a Linda Caicedová. O finalistoch ocenení informovala vo štvrtok FIFA na svojej webstránke.

Messi získal v októbri rekordnú ôsmu Zlatú loptu magazínu France Football, Mbappe a Haaland sa umiestnili tesne za ním.

V prospech argentínskeho útočníka zohral aj fakt, že anketa zohľadňovala výkony v celej sezóne 2022/2023 a teda aj na MS v Katare, na ktorých Messi doviedol národný tím k titulu majstra sveta.

Messi spoločne s Mbappem získali v drese Paríža St. Germain titul vo francúzskej lige, no v Lige majstrov ich tím vypadol vo štvrťfinále.

Argentínčan zamieril v lete do Interu Miami, s ktorým vyhral zámorský Leagues Cup. Veľkú šancu na zisk prestížneho ocenenia má nórsky útočník Haaland, ktorý triumfoval s Manchestrom City v Lige majstrov, anglickej Premier League i Pohári FA.

Španielky Bonmatiová a Hermosová získali v auguste 2023 zlato na MS, Caiceidová vypadla s tímom Kolumbie vo štvrťfinále. Slávnostné udeľovanie ocenení sa uskutoční 15. januára v Londýne.

O víťazovi rozhodnú hlasujúci kapitáni a tréneri národných tímov, vybraní novinári a fanúšikovia prostredníctvom online hlasovania, ktoré sa uzatvorilo v októbri.

Najvyťaženejší futbalisti v roku 2023 Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zostavený bez brankárov, len z...
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Kylian Mbappé #Erling Haaland #Hráč roka FIFA